Guwa Terawang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Garupa guwa Terawang
Kahanan Guwa Terawang taun 2014
Guwa Terawang.

Guwa Terawang iku sawijining obyèk wisata alam ing kecamatan Todhanan, Kabupaten Blora sing dumadi saka endapan watu gamping (limestone), Pagunungan Kendheng Utara sing umuré udakara 10 yuta taun. Dumunung ana ing Desa Kedhungwungu, Kecamatan Todanan, tlatah alas KPH Blora, kurang luwih 35 km sisih kuloné Kutha Blora. Guwa Terawang dawané kurang luwih 180 mèter lan jeroné 5-11 mèter ing ngisor lemah. Ing njeroné ana stalagmit lan stalagtit sing nyata éndah. Ing tlatah iki uga ana sawatara guwa liyané yakuwi Guwa Kidang, Guwa Suru, Guwa Manuk lan sapunanggalané.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]