Gunnhildr Sveinsdóttir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gunnhildr
Queen consort of Sweden
Panjenenganc. 1022–c. 1050
Queen consort of Denmark
Panjenengan1050–1052
LairNorway
Surudc. 1060
Gudhem, Västergötland, Sweden
AstanaGudhem, Västergötland, Sweden
GariniAnund Jacob of Sweden
Sveinn II Ástríðarson
PutraGyda, Queen of Denmark (?)
WangsaHouse of Hlaðir
BapaSveinn Hákonarson
IbuHolmfrid of Sweden
Contemporary Swedish depiction of a queen as a chess piece

Gunnhildr Sveinsdóttir utawa Gunnhildr Haraldsdóttir, Guda utawa Gyda (sacara tradisional tilar donya ing Gudhem, Västergötland, Swedia, 1060), miturut panemu tradisional, permaisuri Raja Anund Jacob saka Swedia lan raja Sveinn II saka Denmark . Nanging, sumber-sumber kasebut ora cetha manawa sajrone sajrone sejarawan modern nganggep bener-bener ana rong ratu jenenge, Swedia lan Denmark.[1]Dheweke uga diarani Gude utawa Gyridje, nanging iki amarga ana hubungan karo putriné, Gyda, sing uga dikenal ing sangisoré jenengé Gunnhildr..[2]

Latar mburi[besut | besut sumber]

Miturut Snorri Sturluson 's Heimskringla (c. 1230) lan saga Knýtlinga (1250s) dheweke ana ing anak saka Norwegia Jarl Svein Håkonsson lan Holmfrid, putri (utawa adhine) saka raja Olof Skötkonung lan adhine (utawa niece) saka raja Emund Swedia lawas . Suster Gunnhildr Sigrid nikah karo Aslak Erlingsson ing Jaederen.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Hans Gillingstam, "Gunhild", Svenskt biografiskt lexikon
  2. Sven Axelson (1955), Sverige i utländsk annalistik 900-1400. Stockholm: Appelbergs, p. 34, 55.
  3. Snorre Sturluson (1993), Nordiska kungasagor. III. Magnus den gode till Magnus Erlingsson. Stockholm: Fabel, p. 100 (Harald Sigurdssons saga, Chapter 41); Knýtlinga saga, Chapter 23 [1].

Kapustakaan[besut | besut sumber]

  • Adam av Bremen (1984), Historien om Hamburgstiftet och dess biskopar. Stockholm: Proprius. Libris 7604979. ISBN 91-7118-447-3
  • Blomberg, Assar (1916), Några anteckningar om Gudhems Församling i Västergötland (Some notes of the congregation of Gudhem in Västergötland). A J Lindgrens Boktryckeri.
  • Gillingstam, Hans, ”Gunhild”, Svenskt biografiskt lexikon [2] Accessed 27 November 2012.
  • Henrikson, Alf (1989), Dansk historia (Danish history). Stockholm: Bonnier.
Gunnhildr
Gelar panyandang kakuasaan
Kang sadurungé
Estrid
Queen consort of Sweden
c. 1022–c. 1050
Kang sawisé
Astrid Njalsdóttir
Kang sadurungé
Gyda
Queen consort of Denmark
1050–1052
Kang sawisé
Margareta Hasbjörnsdóttir