Guling

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Guling

Guling iku samubarang sing adaté dadi kancané bantal lan dikeloni karo wong sing lagi turu. Guling dadi panjangkepé wong turu supaya turuné bisa luwih angler. Guling iku bahané saka kapuk nanging saiki ana guling sing bahané utawa isiné dakron. Dawané guling adaté mung 1 mèter nanging ana uga sing luwih dawa, gumantung kabutuhan. Jaman saiki wujud lan gambaré guling manéka warna. Ana sing wujud lan gambaré digawé kaya tokoh-tokoh kartun utawa kéwan.