Gudrun Dahl

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Gudrun Dahl ya iku ahli antropologi wanita saka Stockholm, Swedia, kalairan taun 1948[1]. Gudrun olèh pandhidhikan saka ing Stockholm University (BA) taun 1970 lan olèh gelar Ph.D. ing pawiyatan luhur kang padha taun 1979[2]. Panlitian antropologis kang naté dilakoni Gudrun iki ana ing distrik Isiolo Kenya lor (1973) lan Sudan (1979-1980)[1][2]. Karya-karya akademis kang tinulis déning dhèwèké ya iku antarané Having Herds: Pastoral Herd Growth and Household Economy (1976), Suffering Grass: Subsistence and Society of Waso Borana (1978), Responsible Man: The Atmaan Beja of Northeastern Sudan (1991), lan Responsibility and Partnership in Swedish Aid Discourse (2001)[1]. Gudrun iki fokusé ing bab pastoralisme nomadis ing Afrika wétan, jénder, lingkungan, lan diskursi nasional lan pangembangan. Uga dhèwèké karenan ing bab pulitik[1][2].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. 2004. k. 149. ISBN 020364459X. OCLC 436848672.  |first1= kurang |last1= ing Authors list (pitulung)
  2. a b c "Gudrun Dahl - Department of Social Anthropology". www.socant.su.se (ing basa Inggris). Dijupuk 2017-12-28.