Greta Thunberg

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Greta Thunberg
FRSGS
Greta Thunberg at the Parliament.jpg
Thunberg ing sasi April 2019
LairGreta Tintin Eleonora Ernman Thunberg
(2003-01-03) 3 Januari 2003 (umur 16)
Stockholm, Swèdhen
PakaryanAktivis lingkungan
Taun aktif2018–saiki
ObahanMogok sekolah kanggo iklim
Dulur

Greta Thunberg[lower-alpha 1] FRSGS (lair tanggal 3 Januari 2003)[2] iku sawijining aktivis iklim lan lingkungan saka Swèdhen. Dhèwèké wiwit kondhang ing sasi Agustus taun 2018, nalika dhèwèké umur 15 taun. Ing wektu iku, dhèwèké wiwit mogok sekolah lan ngananakaké kampanyé bab pemanasan global sanjabané gedhung parlemèné Swèdhen. Dhèwèké nggawa sawijining plang kanthi tulisan ing basa Swèdhen kang unine Skolstrejk för klimatet (mogok sekolah kanggo iklim). Sawisé iku, bocah-bocah sekolah liyané padha mèlu-mèlu gawé kampanyé kaya kang dilakokaé Greta ing panggoné dhéwé-dhéwé. Bocah-bocah iki bebarengan gawé sawijining obahan kang dijenengi Fridays for Future kang peduli marang iklim kanthi mogok sekolah.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Climate Action Summit 2019 - Morning Session (Press conference) (ing basa English). United Nations: United Nations. 23 September 2019. Kridha dumadi ing 32:30. Dijupuk 27 September 2019. 
  2. Desk, Bob D'Angelo, Cox Media Group National Content (24 September 2019). "Who is Greta Thunberg, the 16-year-old climate activist from Sweden?". KIRO (ing basa Inggris). Dijupuk 25 September 2019. 


Masalah sitiran: Tenger <ref> ana tumrap golongan aran "lower-alpha", nanging tenger <references group="lower-alpha"/> sing magepokan ora ana, utawa </ref> panutup ora ana