Great Expectations (filem 2012)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gambar Poster Resmi Great Expectations

Great Expectations iku filem Britania taun 2012 sing diadaptasi saka novélé Charles Dickens sing nunggal jeneng marang filemé. Filem iki disutradarani  Mike Newell, déné naskah adaptasiné diserat déning David Nicholls, lan didapuk déning Jeremy Irvine, Helena Bonham Carter, Holliday Grainger, Ralph Fiennes lan Robbie Coltrane. Dibagéaké déning Lionsgate.

Newell ngadaptasi naskahé bar dikongkon déning prodhuser Elizabeth Karlsen lan Stephen Woolley, with whom he had worked on And When Did You Last See Your Father?. Helena Bonham Carter dikongkon karo Newell kanggo meragakaké Miss Havisham, dhèwèké nampa perané bar mutawatiré marang perané iku, sauntara Irvine mulane wedhi lan ora percaya dhiri marang perané minangka Pip.

Gebyaking filem ditutup ing BFI London Film Festival ing taun 2012, sanadyan filem iki uwis dituduhaké ing Toronto Film Festival. Filem iki dibabar ing UK ing 30 November 2012.

Panjupukan Gambar[besut | besut sumber]

Markas lawasé Gillette sing mapan ing A4 road iku dipilih kanggo lokasi panjupukan gambar. Pérangan njeroné diganti dadi kaya dalan-dalan pas jaman Victoria.[1]

Panjupukan gambar uga mapan ing Kent kecakup St Thomas a Becket Church in Fairfield, Swale Nature Reserve Shellness, Oare lan Elmley Marshes, Stangate Creek, The Historic Dockyard in Chatham lan Thames, uga Medway Canal. [2]

Gebyagan[besut | besut sumber]

Pratuduhing filem mapan ing 2012 Toronto International Film Festival ing wulan September 2012.[3] Gala prémier Great Expectations mapan ing Odeon Leicester Square ing tanggal 21 October 2012 pas acarané 2012 BFI London Film Festival. Helena Bonham Carter lan bojoné, Tim Burton, dilantik dadi British Film Institute Fellowship pas acara iku.[4] Ing UK, filem iki dibabar tanggal 26 November 2012, lan digebyagaké bareng ing kabèh nagara ing 30 November minangka babaraning ranking 12A.[5]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Preston, John (30 October 2012). "Behind the scenes on 'Great Expectations'". The Daily Telegraph. Dijupuk 18 November 2012. 
  2. Kent Film Office. "Kent Film Office Great Expectations Film Focus". 
  3. Robey, Tim (14 September 2012). "Great Expectations, Toronto Film Festival, filem review". The Daily Telegraph. Dijupuk 18 November 2012. 
  4. "Jeremy Irvine 'intimidated by Great Expectations'". Film-news.co.uk. 22 October 2012. Dijupuk 18 November 2012. 
  5. "Great Expectations". Odeon.co.uk. Dijupuk 18 November 2012.