Gran Turismo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

[1][2]|EU|May 8, 1998[1]|NA|May 12, 1998[1]

Gran Turismo

Gran Turismo ya iku game utawa dolanan konsol balapan ing konsol dolanan Play Station. Gran Turismo diwiwiti saka konsol dolanan Play Station 1 utawa PS 1. Labuhé diwiwiti nalika taun 1997, ya iku seri kapisan saka Gran Turismo[3]. Gambar-gambar uga didamel karo Kazunori Yamauchi, déning tèknologi dolanane didamel kaliyan Sony Computer Entertsintment. Polyphony Digital iku gadhah urun rembug babagan désain 3D saka gambar lan efek saka dolanan balapan iki. Nalika didhamel, dolanan iku uga kanggo simulasi nyetir balapan, nanging banjur 5 taun sabanjuré rilis, dadi dolanan ingkang apik ing Amérikah Sarékat lan Jepang piyambak [4]. Gran Turismo iku isinè ana 140 mobil manéka macem merk, lan uga ana 11 trak balapan ingkang ana ing donya[5]. Pratélan mobil ing sajeroning dolanan iki, uga sampun gadhah ijin cethak marang pabrikane.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c ""Gran Turismo" Series Software Title List". Polyphony Digital. June 2008. Retrieved 25 Dhésèmber 2012. Check date values in: |accessdate= (help)
  2. "Gran Turismo Series Shipment Exceeds 50 Million Units Worldwide" (Press release). Sony Computer Entertainment. 2008-05-09. Retrieved 25 Dhésèmber 2012. Check date values in: |accessdate= (help)
  3. Vaughn, Mark (June 3, 2009). "Gran Turismo". AutoWeek Magazine. Retrieved 25 Dhésèmber 2012. Check date values in: |accessdate= (help)
  4. Takahashi, Dean (2010-01-14). "Pancipta Gran Turismo". GamesBeat. Retrieved 25 Dhésèmber 2012. Check date values in: |accessdate= (help)
  5. "Corporate profile". Cyberhead. Archived from the original on 24 October 2001. Retrieved 25 Dhésèmber 2012. Check date values in: |accessdate= (help)

Pranala njaba[besut | besut sumber]