Gran Turismo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

[1][2]|EU|May 8, 1998[1]|NA|May 12, 1998[1]

Gran Turismo

Gran Turismo ya iku game utawa dolanan konsol balapan ing konsol dolanan Play Station. Gran Turismo diwiwiti saka konsol dolanan Play Station 1 utawa PS 1. Labuhé diwiwiti nalika taun 1997, ya iku seri kapisan saka Gran Turismo[3]. Gambar-gambar uga didamel karo Kazunori Yamauchi, déning tèknologi dolanane didamel kaliyan Sony Computer Entertsintment. Polyphony Digital iku gadhah urun rembug babagan désain 3D saka gambar lan efek saka dolanan balapan iki. Nalika didhamel, dolanan iku uga kanggo simulasi nyetir balapan, nanging banjur 5 taun sabanjuré rilis, dadi dolanan ingkang apik ing Amérikah Sarékat lan Jepang piyambak [4]. Gran Turismo iku isinè ana 140 mobil manéka macem merk, lan uga ana 11 trak balapan ingkang ana ing donya[5]. Pratélan mobil ing sajeroning dolanan iki, uga sampun gadhah ijin cethak marang pabrikane.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c ""Gran Turismo" Series Software Title List". Polyphony Digital. June 2008. Dibukak ing 25 Dhésèmber 2012.
  2. "Gran Turismo Series Shipment Exceeds 50 Million Units Worldwide" (Press release). Sony Computer Entertainment. 2008-05-09. Dibukak ing 25 Dhésèmber 2012.
  3. Vaughn, Mark (June 3, 2009). "Gran Turismo". AutoWeek Magazine. Dibukak ing 25 Dhésèmber 2012.
  4. Takahashi, Dean (2010-01-14). "Pancipta Gran Turismo". GamesBeat. Dibukak ing 25 Dhésèmber 2012.
  5. "Corporate profile". Cyberhead. Diarsip saka sing asli ing 24 October 2001. Dibukak ing 25 Dhésèmber 2012.

Pranala njaba[besut | besut sumber]