Gréja San Vittore (Esino Lario)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gréja San Vittore

Gréja San Vittore utawa Gréja Santo Victor (Italia: Chiesa di San Vittore) iku sawijining gréja parokhi Katulik Roma ing Kauskupan Agung Milano sing dunungé ing Désa Esino Lario, Provinsi Lecco, Italia. Papané ana ing sadhuwuré wewukiran watu lan gréja iki diwènèhi asma miturut Santo Victor Maurus sing séda taun 303 ing Milano.

Sajarah[besut | besut sumber]

Parokhi San Vittore iku wis ana ing abad kaping 15, nanging gréjané asalé saka mangsa sadurungé, ya iku abad kaping 13. Ing abad kaping 14, gréja iku dadi mèlu Parokhi Perledo, lan ing taun 1455 dijabel saka kana. Ing abad kaping 19, gréja iku diilokaké ing parokhi lan vikariat Perledo, lan panggah ing kono nganti taun 1971, nalika gréja iki dialihaké marang dékan Alto Lario ing " zona pastorale III di Lecco".[1] Ing taun 1552, Konfratèrnitas Sakramèn Suci diadegaké ing gréja iki, lan ing taun 1662 Konfratèrnitas Rosario Suci uga diadegaké. Biskop Agung Erba Odescalchi nggabung karo konfratèrnitas pungkasan iki ing taun 1722.[2]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Parrocchia di San Vittoresec. XV - [1989]" (ing basa Italia). Lombardia Beni Culturali. Dijupuk 29 June 2016. 
  2. "Confraternita del Santissimo Sacramento1552 - sec. XVIII" (ing basa Italia). Lombardia Beni Culturali. Dijupuk 29 June 2016.