Gréja San Pietro ing Ortanella

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gréja San Pietro in Ortanella

Gréja San Pietro ing Ortanella iku sawijining gréja Katulik sing lawasé wis 1.000 taun lan kalebu Kauskupan Agung Milano, Provinsi Lecco, Italia. Gréja iki kalebu parokhi San Vittore. Gréja iki sajatiné luwih trep diarani kapèl lan kapèl iki dunungé ana ing Esino Lario, ing dhukuh Ortanella, posisiné ing 996 mèter sadhuwuring segara. Kapèl iki gayané gagrag Roman.

Kapèl iki anané ing sawijining pategalan cedhak dalan cilik sing nggabungaké Esino Lario karo Lierna, ing sawijining balkon ngalami sadhuwuring Tlaga Como.[1]

Asalé kapèl iki saka sadurungé abad kaping 13, déné gedhong iki karan ing sajeroning pratélan sing digawé déning pastur Goffredo saka Bussero.[2] Bahané kapèl iki saka watu, lan ndarbèni ciri khas kapèl gunung, mawa téras ngarep, apsis bunder lan sawijining menara loncèng.

Gréja iki dipugar déning kulawarga Fontana saka Milano ing taun 1927 lan diwèhi fresko mawa gambaré Santo Pétrus, karyané Ezio Noiolli.[2]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Facaros & Pauls 2006, k. 214.
  2. a b "Chiesa di San Pietro in Ortanella". Comunità Montana Valsassina Valvarrone Val d'Esino Riviera. Dijupuk 23 June 2016. 

Kapustakan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 45°58′37″N 9°18′52″E / 45.97691°N 9.31451°E / 45.97691; 9.31451