Gréja Grötlingbo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Koordhinat: 57°08′01″N 18°20′48″E / 57.1335°N 18.3466°E / 57.1335; 18.3466

Gréja Grötlingbo saka jaba

Gréja Grötlingbo (basa Swedhen: Grötlingbo kyrka) iku gréja saka abad tengahan ing Pulo Gotland, Swèdhen. Gréja agagrag Gotik sing megah iki ngamot unsur-unsur friz Romanesque, sing diintegrasi saka gedhong gréja sing luwih lawas lan tau ana ing panggonan sing padha. Gréja Görtlingbo ana ing laladan Kabiskopan Visby.

Sujarah[besut | besut sumber]

Rekaman tulisan sing dhisik dhéwé ngenani gréja iki saka taun 1296, nalika gréja iki kasebut ing bulla kapausan. Èkskavasi arkéologi dilakoni ing taun 1956-1957 lan nuduhaké menawa naté ana gréja watu sangisoré. Relièf sing diukir alus sing ngrerenggani fasad kidul gréja saiki iki sing cetha-cetha asalé saka gréja kapisan, gréja Romanesque iku diintregasi ing gréja Gotik sing saiki iki isih katon. Menara kulon ditambahaké ing abad kaping 13, lan sawijining rèkonstruksi gedhèn gréja iki ing wujudé sing saiki kalaksanan ing pungkasané abad kaping 14.

Arsitèktur[besut | besut sumber]

Gréja iki gedhé yèn dipadhakaké karo gréja liya ing Gotland lan dibangun mawa watu wedhi lokal.

Gladri[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Wawacan sabanjuré[besut | besut sumber]

  • Stolt, Bengt (2001). Grötlingbo kyrka. Sveriges kyrkor, konsthistoriskt inventarium (ing basa basa Swèdhen). 226. Västervik: AB C O Ekblad & Co. ISSN 0284-1894.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)

Pranala njaba[besut | besut sumber]