Gorgonzola

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pizza Trieste karo Gorgonzola lan apel

Gorgonzola ( /ˌɡɔːrɡənˈzlə/ ; palafalan jroning basa Italia: [ɡorɡonˈdzɔːla] ) minangka keju biru veined, asale saka Italia, digawe saka susu sapi sing ora nganggo kulit. Bisa uga buttery utawa tenan, rapuh lan cukup asin, kanthi "cokotan" saka pola biru. [1]


Sajrone proses penuaan, batang logam cepet dilebokake lan dicopot, nggawe saluran udara sing ngidini spora jamur tuwuh dadi hyphae lan nyebabake vena karakteristik keju. Gorgonzola biasane umure telung nganti patang wulan. Suwene proses penuaan nemtokake konsistensi keju, sing dadi luwih kenceng nalika mateng. Ana rong jinis Gorgonzola, sing umume beda umure: Gorgonzola Dolce (uga diarani Sweet Gorgonzola) lan Gorgonzola Piccante (uga diarani Gorgonzola Naturale, Gorgonzola Montagna, utawa Mountain Gorgonzola).

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Gorgonzola DOP". BuonaLombardia. Regione Lombardia. 18 March 2020. Dibukak ing 5 April 2020.