Gonzalo Aguirre Beltran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Gonzalo Aguirre-Beltran ya iku ahli antropologi saka Mèksiko kang lair ing 7 September 1908[1]. Dhéwéké nguwasani akéh isu ing antropologi kayadéné hubungan ras, antropologi kedhokteran, obah-obahan budaya, linguistik terapan, pangembangan, antropologi pulitik, lan kajian daérah[2]. Nanging kajian mligi iku ing bebrayan marjinal ing Amérika Latin[3]. Beltran uga dadi nliti prakara obah-obahan sosial ing Méksiko lan Amétika Latin. Beltran njurung warga asli lan masarakat bebrayan kulit ireng minangka aktor partisipasi obah-obahan ing prosés biologo ras. Kasil obah-obahan mau akhiré kasilakén ras lan budhaya méstizo kang tegesé campuran antara Éropah lan Amérika asli. Sanajan minangka dilatih dadi dhokter, Beltran nemokaké kawigatané ing étnohistori lan ahli antropolog nalika ing Veracruz. Beltran oléh pendhidhikan antropologi saka North-western University taun 1946. Beltran akéh ngelakoni panlitian lapangan ing Méksiko awittaun 1932 nganti 1960. Beltran sèda 5 Fébruari 1996. Buku-buku karyané ya iku La Población Negra de Mexico taun 1946, Formas de Gobierno Indígena (Indigenous Forms of Government) taun 1953, Regions of Refuge (Regiones de Refugio) taun 1967.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Amit, Vered (2004). BIOGRAPHICAL DICTIONARY OF SOCIAL AND CULTURAL ANTHROPOLOGY. London: Routledge. kk. 8–9. ISBN 0-203-64459-X.  line feed character ing |title= ing posisi 34 (pitulung)
  2. "Gonzalo Aguirre Beltrán". Ensayistas. 
  3. "GONZALO AGUIRRE BELTRÁN". Universidad Veracruzana.