Godhong séndhok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Godhong séndhok

Godhong séndhok (Plantago asiatica) ya iku suket-suketan kang kalebu ing kulawarga Plantiginaceae. Tetuwuhan iki duwé jeneng liya ya iku Sembung otot, Suri pandhuk, Otot-ototan, lan Kuping menjangan. Suket iki sejatiné gulma ana ing kebon teh lan karèt. Wit iki asalé saka Asia lan Éropah lan bisa ditemokaké mawa dharatan cendhèk nganti dhuwuré 3000 mèter sadhuwuring samodra. Ing jaman dhisik tanduran iki dianggep kramat ing Anglo Saxon. Terna taunan sing dhuwuré 20 cm lan galihé dawa uga kasusun dening rosét.  Godhonge ijo lansét dawané 5-10cm lan dawané 4-9cm. wohé lonjong werna soklat kriput lan wijiné cacahé 2-4 ing sajroning woh.[1]

Piguna[besut | besut sumber]

Godhong séndhok tuwuh ing ara-ara

Godhong séndhok bisa kanggo jamu lelara  hepatitis, diséntri, watu empedhu, prostatitis, mimisan, pipis watu, bésèr lan bisul. Cara nganggo ya iku godhongé didheplok banjur dibaluraké ing perangan kang nandang lara.

Referènsi[besut | besut sumber]

  1. Satya, Bayu (2013). Koleksi Tumbuhan Berkhasiat. Yogyakarta: Rapha Pulishing. p. 68. ISBN 978-979-29-3367-3.