Gobstopper

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gobstopper
Jawbreaker plate.jpg
Gobstoppers of various sizes and colours. The largest one is 3 inches (~7.5 cm) in diameter
Jeneng liyanéJawbreaker, Jawbuster
JinisConfectionery
Panggonan asalUnited Kingdom
Woworan pokokSugar
Buku masakan: Gobstopper  Médhia: Gobstopper

Gobstoppers, uga dikenal minangka pecah rahang ing AS, kalebu jinis permen keras . Biasane bunder, lan biasane ana ing 1 to 3 cm (0.4 to 1.2 in) nyabrang; sanadyan gobstoppers bisa nganti 8 cm (3.1 in) diameteripun. Gobstoppers wis didol ing toko-toko manis tradisional paling ora satus, asring didol bobote saka kendi. Amarga gobstoppers larut kanthi alon, lambene suwene ing cangkeme, yaiku faktor utama popularitas sing tetep karo bocah-bocah. Sing luwih gedhe bisa mbutuhake pirang-pirang dina utawa malah pirang-pirang minggu nganti bubar.

A salib saka pelangi gobstopper, nuduhake lapisan gula warna