Glembung sabun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gelembung sabun.
Foto gelembung sabun cahya sing dijupuk ing fotografi makro.
Gelembung sabun tunggal sing nampilake telung lapisan.
Prawan ndamu gelembung.
Sawetara gelembung nggawe busa.

Gelembung sabun minangka film banyu sabun sing tipis banget sing nutupi hawa sing mbentuk bola bolong kanthi permukaan iridescent . Gelembung sabun biasane mung sawetara detik sadurunge bledosan, dhewe utawa kontak karo obyek liyane. Dheweke asring digunakake kanggo nyenengake bocah, nanging uga digunakake ing pagelaran seni. Ngumpulake pirang-pirang gelembung nyebabake busa .Nalika cahya cemlorot menyang gelembung katon katon beda-beda. Beda karo sing katon ing pelangi, sing tuwuh saka bias diferensial, warna sing katon ing gelembung sabun muncul amarga gangguan cahya sing katon ing sisih ngarep lan mburi film sabun tipis. Gumantung saka kekandelan film kasebut, warna-warna beda-beda ngganggu konstruktif lan destruktif.