Ginataang hipon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ginataang hipon
Ginataang hipon - shrimp in coconut milk (Philippines).jpg
Ginataang hipon (Shrimp in coconut milk) - Philippines.jpg
Ginataang hipon with lemongrass
AjanganMain course
Panggonan asalPhilippines
Hawa ajanganHot
VariasiGinataang curacha
(spanner crab)
Ginataang sugpo
(prawn or lobster)
Buku masakan: Ginataang hipon  Médhia: Ginataang hipon

Ginataang hipon yaiku sup panganan laut Filipina sing digawe saka urang lan santen lan rempah-rempah. Beda karo jinis ginataan liyane (sing umume kalebu urang), amarga ora nggunakake janganan. Yaiku jinising ginatan . Varian sajian kalebu ginataang curacha lan ginataang sugpo, sing nggunakake kepiting spanner lan urang (utawa lobster ) minangka ganti urang.