Menyang kontèn

Gim

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Gim
Jeneng liyanéLaver
JinisEdible seaweed
Panggonan asalKorea
Olah-olahan nasional gegayutanKorean cuisine
Woworan pokokRed algae
Panganan sairibNori
Buku masakan: Gim  Médhia: Gim

Gim ( Hangul ), uga romanisasi dadi kim, [1] minangka jeneng Korea kanggo spesies rumput laut sing bisa dipangan ing genera Pyropia lan Porphyra, kalebu P. tenera, P. yezoensis, P. suborbiculata, P. pseudolinearis, P. dentata, lan P. seriata .

Bebarengan karo Wakame (rumput laut coklat) lan Saccharina japonica ( kelp ), gim minangka salah sawijining jinis rumput laut sing paling akeh ditanam lan dikonsumsi ing Korea.

[2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Abbot, Isabella A. (1988). "Food and Food products from seaweeds". Ing Lembi, Carole A.; Waaland, J. Robert (èd.). Algae and Human Affairs. Cambridge: Cambridge University Press. kc. 141. ISBN 978-0-521-32115-0.
  2. "gim" . Doopedia (ing basa Korea). Doosan Corporation. Dibukak ing 5 June 2017.