Gijang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gijang
기장
Wewengkon
기장군
Trankripsi Korea
 • Hanja
 • Alih Aksara yang Disempurnakan Gijang-gun
 • McCune-Reischauer Kijang kun
Candi Haedong Yonggungsa
Candi Haedong Yonggungsa
Official logo of Gijang
Logo
Busan Gijang-gun.svg
Negara Korea Kidul
Wewengkon Yeongnam
Tingkat provinsi Busan
Pamerangan administratif 2 eup, 3 myeon
Laladan
 • Gunggung 217.9 km2 (84.1 sq mi)
Cacah warga (2011)
 • Gunggung 103.784
 • Pepadhet 480/km2 (1,200/sq mi)
 • Dialek Gyeongsang
Situs wèb www.gijang.go.kr

Wewengkon Gijang inggih menika satunggaling gun, utawi wewengkon (daérah). wewengkon menika mapan wonten ing antawisipun Haeundae-gu lan Ulsan wonten ing lor Busan, Korea Kidul.

Sejarah[besut | besut sumber]

Gijang menika kapisan medal kanthi nama ingkang samenika wonten sejarah 757 tahun, ing sedangunipun Silla Bersatu. Ing kala menika damel hyeon saking Gijang, pérangan saking Dongnae-gun. Cathetan Samguk Sagi dipunmangertosi minangka Gaphwayanggok (甲 火 良 谷) sadèrèngipun. Papan ingkang mawi sejarah wonten ing wewengkon menika kalebet kuil Buddha Jangansa. Dipunpratelakaken sapisan dipunbangun dening Wonhyo nalika abad ingkang kaping 7.

Geografi lan demografi[besut | besut sumber]

Gijang menika padesan wonten ing distrik Busan, lan sapérangan ageng kapérang saking lemah kosong lan tetanèn. Kirang langkung 156,7 saking 217,9 kilometer persegi boten wonten isinipun lan kalebet wana (hutan), sapérangan ageng menika lahan mawi bukit-bukit. Populasi wonten ing wewengkon kasebat tansah sansaya nambah wiwit saking 1990.

Ékonomi[besut | besut sumber]

Amargi papanipun menika wonten ing sedawaning pantai saking Segara Jepang, Gijang menika dipunmangertosi minangka pusat produksi manéka jinis dhaharan segara. Kalebet teri lan suket segara coklat (miyeok).

Pawiyatan[besut | besut sumber]

Gijang menika kalebet papan kanggé manggènipun Sekolah Asing Internasional Busan ing kala menika, Departemen Pendidikan énggal-énggal menika nelasaken 46,9 Miliar won.

Wisatawan[besut | besut sumber]

Kejawi wonten situs ingkang ngemot sejarah-budaya lan Buddha, wonten ugi papan ingkang narik kawigatosan sanèsipun wonten ing wewengkon Gijang menika. Kados déné Taman Pottery Toam lan Pantai Ilgwang.

Pamerangan administratif[besut | besut sumber]

Gijang menika wonten 5 pérangan:

Rujukan[besut | besut sumber]

Pirsani ugi[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cithakan:Busan

Koordhinat: 35°15′00″N 129°13′18″E / 35.25000°N 129.22167°E / 35.25000; 129.22167