Ghatotkacasraya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ghatotkacasrya iku kakawin utawa kitab kang ditulis déning Empu Panuluh ing mangsa pamréntahané Ratu Jayakerta.[1] Kakawin iki diserat kurang luwih ing taun 1110 Saka utawa 1180 Masèhi. Carita kang ana ing kitab iki ya iku kramané antarané Abimanyu karo Siti Sundari nalika jamané Pandawa isih ana ing pawucalan 12 taun suwéné. Amarga Siti Sundari wis dipeningset déning Laksanakumara saka Ngastina, banjur kadadéan perang antarané Abimanyu kang karéwangan Ghatotkaca mengsah Kurawa. Perang iki ing pungkasan dimenangké déning Abimanyu.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b P.E.J. Ferdinandus (2012). Piranti Musik Jawa Kuno. Yogyakarta: Mahardhika. ISBN 979-95978-43-4 Priksa gandra |isbn= (pitulung).