Ghassem Khan Vali, Sardar Homayoun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ghassem Khan Vali, Sardar Homayoun
Sardar Homayoun.jpg
Lair1874
Tehran
Pati1933
Tabriz
PakaryanGeneral Army, Politician, First Mayor of Tabriz

Ghassem Khan Sugriwa (1878 – 1933; Pèrsi: سردار همايون والی قاسم ), lan uga misuwur kanthi gelar militer Sardar Homayoun, putrane Ali Khan Vali lan putu saka Mohammad Ghazam vali [1]iki pisanan Imperial Iranian Tentara general lulus saka adiluhung Saint-Cyr School Military ing Prancis, ingkang dipunbangun dening Napoleon taun 1802. Sajrone Overthrow saka dinasti Qajar, Sardar Homayoun didhukung dening politisi lan moderat lokal, sing didukung dening Edmund Ironside, Baron Ironside 1 lan Pamrentah Inggris, dadi Shah saka Persia (fakta menawa garis keturunan bisa dilacak menyang Qajar Wangsa Syailendra nate nambahake insentif kanggo nduwe dhampare ing tahta)[2]Dhèwèké utamané nyuda kesetiaané marang Ahmad Shah, sanajan dingerteni yèn dhèwèké ora wedi marang kaslametané kulawargané lan keengganan moral kanggo nggunakake kekuwatan marang negoro-negaré, ukuran sing ora bisa ditindakake kanggo pangopènan monarki. Kepiyapane katon minangka pengecut ing Inggris, lan posisi kasebut banjur diwenehake marang Reza Shah Pahlavi .

Sajrone mangsa Reza Shah, dheweke diangkat dadi komandan Divisi Cossack ing Iran Lor.

Piyambakipun pensiun sakedhik sasampunipun kagunganipun kulawarga kanggé ngupayakake nulis lan tani. Aristokrat miyos, piyambakipun pracaya kaliyan karakter ingkang dipunparingake dening pendidikan militer lan disiplin. Seduluré, Doust Mohammad Khan Moayer ol-Mamalek, ana menantu saka Nasser al-Din Shah sing nikah putriné Putri Esmat os-Saltaneh.

Dheweke duwe anak lanang lima lan putrane loro. Anak-anaké, Ebrahim lan Ali Vali, uga njabat ing Angkatan Darat Iran Imperial minangka jenderal tentara nalika masa pamaréntahan Mohammad Reza Shah .

Dheweke dadi Walikota Tabriz pisanan ing taun 1908, (deleng daftar Tabriz Mayors ), lan minangka wong modern, dheweke ana ing asal saka generator listrik pisanan ing Tabriz. Dheweke uga ngenalake press printing metalik pisanan ing Iran. Sardar Homayoun uga minangka salah sawijining ekonom paling modern ing Iran.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. http://www.iranjoa.com/iranjoa22/alikhan_text.htm
  2. "Archived copy". Diarsip saka sing asli ing 2008-02-13. Dijupuk 2008-02-10.