Get Out (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Get Out
250px
Poster film Get Out
Disutradarani Jordan Peele
Diprodhuseri Jason Blum
Sean McKittrick
Edward H. Hamm Jr.
Jordan Peele
Diskénariyoni Jordan Peele
Dibintangi Daniel Kaluuya
Allison Williams
Bradley Whitford
Caleb Landry Jones
Stephen Root
Lakeith Stanfield
Catherine Keener
Dimusiki Michael Abels
Sinématografi Toby Oliver
Dibesut déning Gregory Plotkin
Perusahaan
prodhuksi
Blumhouse Productions
Monkeypaw Productions
QC Entertainment
Dibabar déning Universal Pictures
Tanggal metu
  • Januari 24, 2017 (2017-01-24) (Festival Film Sundance)
  • Fèbruari 24, 2017 (2017-02-24) (Amerika Serikat)
Suwéné
104 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Bahasa Inggris
Rantaman $4.5 juta[2]
Kalarisan $255,457,364[2]

Get Out yaiku film horor misteri ing Amerika serikat taun 2017 sing disutradarani dening Jordan Peele lan digawe dening Jason Blum, Sean McKittrick, Edward H. Hamm Jr. lan Jordan Peele. Manuskrip iki ditulis dening Jordan Peele. Juru paraga film iki yaiku Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford, Caleb Landry Jones, Stephen Root, Lakeith Stanfield lan Catherine Keener .

Film Get Out sing wiwit tayang ing Festival Film Sundance nalika 24 Januari 2017 lan ditayangke ing Amerika Serikat tanggal 24 Februari 2017.[3] Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Daniel Kaluuya minangka Chris Washington
    • Zanda Adams minangka Chris Washington, umur 11 taun
  • Allison Williams minangka Rose Armitage
  • Bradley Whitford minangka Dean Armitage
  • Catherine Keener minangka Missy Armitage
  • Kaleb Landry Jones minangka Jeremy Armitage
  • Lil Rail Howery minangka Rod Williams
  • Betty Gabriel minangka Georgina
  • Marcus Henderson minangka Walter
  • Lakeith Stanfield minangka Andre Hayworth / Logan King
  • Stephen Root minangka Jim Hudson
  • Erika Alexander minangka Detektif Latoya
  • Geraldine Singer minangka Philomena King

Tanggepane juru kritik[besut | besut sumber]

Film Get Out nampa ulasan positif saka kritikus. Adhedhasar Rotten Tomat, film kasebut nduweni rating 99%, miturut 326 review, kanthi rating rata-rata 8.3 / 10.[4] Adhedhasar Metacritic, film iki pikantuk nilai 84 saka 100, adhedhasar 48 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[5] Adhedhasar CinemaScore, film iki pikantuk nilai "A-" saka pamirsa film kanggo skala A + nganti F.[6]

Box office[besut | besut sumber]

Film Get Out nampa $ 176,040,665 ing Amerika Utara lan $ 79,416,699 ing negara liya. Total pengkasilane film iki nganti $ 255,457,364, ngluwihi biaya produksi film yaiku $ 4,5 yuta.[2]

Ing bukaan akhir minggu, film iki entuk $ 33,377,060, manggoni posisi paling dhuwur ing box office.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Get Out (15)". British Board of Film Classification. March 7, 2017. Dijupuk April 26, 2018. 
  2. a b c d "Get Out (2017)". Box Office Mojo. Dijupuk December 23, 2017. 
  3. Pederson, Erik (October 4, 2016). "‘Get Out’: Universal Dates Jordan Peele’s Blumhouse Chiller & Unleashes Trailer". Deadline.com. Dijupuk October 4, 2016. 
  4. "Get Out (2017)". Rotten Tomatoes. Dijupuk December 23, 2017. 
  5. "Get Out reviews". Metacritic. Dijupuk December 23, 2017. 
  6. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]