George Devereux

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

George Devereux ya iku ahli antropologi saka Lugoj, Hungaria kalairan taun 1908[1][2][3]. Pandhidhikané George ing pawiyatan luhur olèh saka ing Licence ès Lettres, Sorbonne, Paris (1932) lan University of California, Berkeley (Ph.D.) ing taun 1935[1][2]. George naté olèh panlitian lapangan ana ing Arizona lan Colorado (1932)[1]. Karya-karya akademis kang wis tinulis déning George ya iku antarané Mohave Ethnopsychiatry and Suicide: The Psychiatric Knowledge and the Psychic Disturbances of an Indian Tribe (1961), From Anxiety to Method in the Behavioral Sciences (1967), Ethnopsychoanalysis: Psychoanalysis and Anthropology as Complementary Frames of Reference (1978), lan Basic Problems of Ethnopsychiatry (1980)[1]. George dadi sosok tokoh ing antropologi psikologi lan dadi pangadeg ètnopsikoanalisis lan ètnopsikiatri[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical Dictionary of Social and Cultural Anthropology. London: Routledge. kk. 169–170. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b Gérald, Gaillard, (2004). The Routledge dictionary of anthropologists. London: Routledge. k. 181. ISBN 020349900X. OCLC 56606384. 
  3. "Counter Transference in Social Research : beyond Georges Devereux". www.ethnopsychiatrie.net. Dijupuk 2017-12-28.