Gelato

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tampilan Gelato nalika didol ing ruang tamu.

Gelato ( Basa Italia: dʒeˈlaːto  ; jamak: gelatipalafalan jroning basa Italia: [dʒeˈlaːti] ) yaiku salah sawijining olahan es krim khas Italia . Jeneng gelato asale saka tembung Italia kanggo "beku" . Gelato digawe saka bahan-bahan utama kaya ta susu, krim lan gula. Banjur diwenehi rasa tambahan wiwit woh, kacang, lan rasa liyane. Yen dibandhingake karo es krim umume, Gelato nduweni isi lemak sing luwih murah. Gelato biasane ngemot udhara sing luwih sithik lan duwe rasa liyane tinimbang panganan cuci mulut liyane sing beku, menehi kerapatan lan kekayaan sing beda karo krim es liyane. Gelato disajikake kaya es krim umume, kaya ta gelas, kerucut, gelas, isi roti, kue, lan wadhah liyane.