Gejiba

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Gejiba
Pira-pira jenisé gejiba
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Mollusca
Kelas: Gastropoda
Kulawarga: Onchidiacea, Soleolifera, Sigmurethra

Gejiba utawi Res-respo ya iku jeneng umum kanggo kéwan kalebu golongan moluska tanpa cangkang, utawa mawa cangkang cilik, utawa mawa cangkang njero cilik. Kéwan iki uga diarani "bekicot tanpa omah" karana tanpa omah kaya bekicot umumé. Kajaba ing tlatah, kéwan iki uga ditemokaké sajroning segara, nanging mawa pawakan luwih gedhé.

Perangan awak saka gejiba wujud saka banyu lan tanpa cangkang. Kanggo njaga kahanan awake, gejiba nduweni lendir kang tansah teles ing awak sakkojur. Saperangan spesies mung aktif nalikane sawise udan ing lemah kang teles. Nalikane ketiga, ndelik ana ing papan kang lembab kayata ngisor kayu lan watu kanggo njaga kalembaban.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gejiba&oldid=989751"