Gejiba

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gejiba
Slugs 1896.png
Pira-pira jinisé gejiba
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Mollusca
Klas: Gastropoda
Famili: Onchidiacea, Soleolifera, Sigmurethra

Gejiba utawi Res-respo ya iku jeneng umum kanggo kéwan éwoning moluska tanpa thothok, utawa mawa thothok cilik, utawa mawa thothok njero cilik. Kéwan iki uga diarani "bekicot tanpa omah" amarga tanpa omah kaya bekicot lumrahé. Kajaba ing tlatah, kéwan iki uga tinemu sajeroning segara, nanging mawa pawakan luwih gedhé.

Pérangan awak saka gejiba wujud saka banyu lan tanpa thothok. Kanggo njaga kahanan awake, gejiba duwé lendir kang tansah teles ing awak sakkojur. Sapérangan spésies mung aktif nalikane sawisé udan ing lemah kang teles. Nalikane katiga, ndelik ana ing papan kang lembab kaya ta ngisor kayu lan watu kanggo njaga kalembaban.