Gandu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Gandu iku kayané arep mirip karo wiwitan baujan sing godongé cilik cilik lan kembangé warna abang umur wiwitan Gandu sampé rongpuluh tahun lan batangé bisa dadi bahan mebel lan bisa dadi macem macem keperluan sejené Wis mekonon wiwitan Gandu bisa kanggo adem adem,bisa manfaat obat tradisional misalé oyodé ngobati lara weteng carané ngoles bebekan oyod. [1]

Aran aran tempat.[besut | besut sumber]

1.Desa Gandu, Kecamatan Bagor, Kabupatén Nganjuk

2.Desa Gandusari,Kecamatan Gandusari,Kabupaten Blitar

3.Desa Gandusari,Kecamtan Gandusari,Kabupaten Trenggalek

4.Desa Gandu,Kecamatan Mlarak,Kabupaten Ponorogo.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Santosa, Iman Budhi. Suta naya dhadhap waru : manusia Jawa dan tumbuhan. Yogyakarta. ISBN 9786026250421. OCLC 1040082743.