Fruitadens

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Fruitadens
Kalamangsa: Jurasik Akhir, 150 Ma
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Reptilia
Superordho: Dinosauria
Ordho: Ornithischia
Famili: Heterodontosauridae
Génus: Fruitadens
Species
  • F. haagarorum Butler et al., 2009 (type)

Fruitadens ya iku génus dinosaurus heterodontosaurid. Jeneng ateges "untu Fruita". Fruita ngrujuk Fruita, Colorado, papan panggonan sepisanan tinemu fosil dinosaurus. Dinosaurus iki dikenal saka sapérangan balung lan tengkorak saka patang individu dinosaurus kanthi umur biologis kang béda ing Colorado. Fruitadens minangka salah sijiné dinosaurus ornithischia paling cilik kanthi dinosaurus diwasa dawane 65 nganti 75 cm lan massane 0.5 nganti 0.75 kg. Fruitadens digambarake minangka omnivora.

Pranala njaba[besut | besut sumber]