Fructidor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Fructidor (pocaping cara Prancis: [fʁyktidɔʁ]) yaiku wulan kaloro welas ing Pananggalan Republik Prancis. Wulan kasebut njupuk jeneng saka kata Latin fructus, sing artine "woh".

Fructidor menika wulan katelu saka wulan-wulan musim panas (mois d'été). Miturut pananggalan Gregorian, Fructidor miwiti ing 18 utawa 19 Agustus lan pungkasa telung puluh dina banjur kuwi, ing 16 utawa 17 September. Fructidor nyusul wulan Thermidor lan ndhisiki Sansculottides.

Wulan kasebut asring dikanggo minangka istilah singkatan kanggo Kudheta 18 Fructidor.

3 Fructidor III
 
Primidi
Duodi
Tridi
Quartidi
Quintidi
Sextidi
Septidi
Octidi
Nonidi
Décadi
décade 34
1 Selasa
18 Agustus 1795
2 Rabu
19 Agustus 1795
3 Kamis
20 Agustus 1795
4 Jumat
21 Agustus 1795
5 Sabtu
22 Agustus 1795
6 Minggu
23 Agustus 1795
7 Senin
24 Agustus 1795
8 Selasa
25 Agustus 1795
9 Rabu
26 Agustus 1795
10 Kamis
27 Agustus 1795
décade 35
11 Jumat
28 Agustus 1795
12 Sabtu
29 Agustus 1795
13 Minggu
30 Agustus 1795
14 Senin
31 Agustus 1795
15 Selasa
1 September 1795
16 Rabu
2 September 1795
17 Kamis
3 September 1795
18 Jumat
4 September 1795
19 Sabtu
5 September 1795
20 Minggu
6 September 1795
décade 36
21 Senin
7 September 1795
22 Selasa
8 September 1795
23 Rabu
9 September 1795
24 Kamis
10 September 1795
25 Jumat
11 September 1795
26 Sabtu
12 September 1795
27 Minggu
13 September 1795
28 Senin
14 September 1795
29 Selasa
15 September 1795
30 Rabu
16 September 1795
10 jam
Paris
6 jam 47 menit 89 detik
Fructidor
15:23:37
24 jam
Greenwich

Pranala jaba[besut | besut sumber]