Frozen River

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Frozen River
250px
Poster film Frozen River
Disutradarani Courtney Hunt
Diprodhuseri Heather Rae
Chip Hourihan
Diskénariyoni Courtney Hunt
Dibintangi Melissa Leo
Misty Upham
Charlie McDermott
Michael O'Keefe
Mark Boone Junior
Dimusiki Peter Golub
Shahzad Ali Ismaily
Sinématografi Reed Morano
Dibesut déning Kate Willams
Perusahaan
prodhuksi
Cohen Media Group
Harwood Hunt Productions
Off Hollywood Pictures
Dibabar déning Sony Pictures Classics
Tanggal metu
Suwéné
97 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Bahasa Inggris
Bahasa Prancis
Bahasa Mandarin
Bahasa Urdu
Rantaman $1 juta[2]
Kalarisan $5.414.283[3]

Frozen River yaiku film drama kriminal Amerika Serikat taun2008 sing disutradarani dening Courtney Hunt lan diprodhuksi dening Heather Rae lan Chip Hourihan. Naskah film iki ditulis dening Courtney Hunt. Juru paragane yaiku film Melissa Leo, Misty Upham, Charlie McDermott, Michael O'Keefe lan Mark Boone Junior.

Film Frozen River wiwit ditayangke ing Sundance Film Festival ing 18 Januari 2008 [4] lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 1 Agustus 2008. Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka para juru kritik.

Juru Paraga[besut | besut sumber]

  • Melissa Leo minangka Ray Eddy
  • Misty Upham minangka Lila Littlewolf
  • Charlie McDermott minangka Troy "TJ" Eddy Jr.
  • Michael O'Keefe minangka perwira Finnerty
  • Mark Boone Junior minangka Jacques Bruno
  • James Reilly minangka Ricky Eddy
  • Dylan Carusona minangka Jimmy
  • Jay Klaitz minangka Guy Versailles
  • Michael Sky minangka Billy Three Rivers
  • John Canoe minangka Bernie Littlewolf

Tanggepane Juru Kritik[besut | besut sumber]

Film Frozen River nampa ulasan apik saka para juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film nduweni rating 88%, miturut 132 review, kanthi rating rata-rata 7.3 / 10.[5] Adhedhasar Metacritic, entuk nilai 82 saking 100, adhedhasar 30 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[6]

Box Office[besut | besut sumber]

Film Frozen River entuk $ 2,511,476 ing Amerika Utara lan $ 2,902,807 ing negara liya. Total pendapatane sing ditampa dening film iki nganti $ 5,414,283, ngluwihi anggaran produksi film $ 1 yuta.[3]

Ing bukaan akhir minggu, film iki entuk dhuwit $ 70,234, ndadikake urutan kaping 33 ing box office.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Frozen River (15)". British Board of Film Classification. July 7, 2009. Dijupuk March 22, 2018. 
  2. "Frozen River (2008)". The Numbers. Dijupuk March 22, 2018. 
  3. a b c "Frozen River (2008)". Box Office Mojo. Dijupuk October 12, 2012. 
  4. Labrecque, Jeff (December 16, 2013). "Road to Sundance: When 'Frozen River' broke the ice for Melissa Leo". Entertainment Weekly. Dijupuk March 22, 2018. 
  5. "Frozen River (2008)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 13, 2018. 
  6. "Frozen River reviews". Metacritic. Dijupuk February 13, 2018. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]