Fricassee

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Fricassée pitik

Fricassee utawa fricassée /ˈfrɪkəs/ [1] iku cara masak daging kang lagi Cut munggah lan Lion, lan dadi karo sauce sawijining. [2] Fricassee pitik umume ditemokake, resep-resep modern lan sing antik, nanging meh kabeh jinis daging, unggas, panganan laut, lan uga sayuran, bisa uga fricasseed. Fricassee pisanan dibuktekake ing Inggris ing pertengahan abad kaping 16. Iki minangka tembung Prancis, nanging etimologi sing pas durung mesthi. Iki diteori teori dadi senyawa frire Prancis (kanggo nggoreng) lan kaser utawa quasser (kanggo dipecah ).

[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Audio pronunciation of 'fricassee'". Merriam Webster. Diarsipna saka sing asli tanggal 5 October 2011. Dibukak tanggal 10 September 2013.
  2. "fricassee", Oxford English Dictionary (3 ed.), Oxford University Press, September 2005 Invalid |mode=CS1 (help) (Kudu langganan utawa dadi anggota pabukon umum Karajan Manunggal)
  3. "fricassee". Online Etymology Dictionary. Dibukak tanggal 8 October 2012.