Frank Hamilton Cushing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Frank Hamilton Cushing ya iku ahli antropologi saka Pennsylvania, Amérika Sarékat kalairan tanggal 22 Juli 1857[1][2][3]. Pandhidhikané olèh saka ing Cornell University. Frank uga naté mélu panlitian lapangan ing Zuni awit taun 1879 nganti 1886[1]. Karya-karya akademis kang wis tinulis déning Frank, antarané ya iku Zuni Fetishes kang kemot ing laporan panlitian Bureau of American Ethnology, Outlines of Zuni Creation Myths (1896), Zuni Folktales (1901), lan My Life at Zuni. Century Magazine (1941)[1][2][3]. Saka hasil panlitiané kuwi, Frank iki fokus banget ing bab ètnografi bebrayan Zuni. Ing lembaga kajian Bureau of American Ethnology (BAE)[4], dhèwèké duwé jasa ngejangkepi data-data budhaya bebrayan Zuni[2][3]. Dhéwéké uga sinau basa Zuni kanggo ngoléksi sastra lisan lan artéfak bebrayan mau[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. 2004. k. 145. ISBN 020364459X. OCLC 436848672.  |first1= kurang |last1= ing Authors list (pitulung)
  2. ^ a b c "Frank Hamilton Cushing on Zuñi Religion". www.sacred-texts.com. Dijupuk 2017-12-25. 
  3. ^ a b c "PBS - THE WEST - Frank Hamilton Cushing". www.pbs.org. Dijupuk 2017-12-25. 
  4. ^ "Frank Hamilton Cushing - New World Encyclopedia". www.newworldencyclopedia.org (ing basa Inggris). Dijupuk 2017-12-25.