Frances Densmore

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Frances Densmore
Frances Densmore.jpg
Frances Densmore
Lair (1867-05-21)Mèi 21, 1867
Red Wing, Minnesota
Pati Juni 5, 1957(1957-06-05) (umur 90)
Warga nagara Amérikah Sarékat
Kondhang ing Preservation of Native American culture
Karièr ngèlmiah
Babagan Anthropologist, specializing as a Comparative musicologist ethnographer and ethnomusicologist
Institutions Bureau of American Ethnology

Frances Densmore ya iku ahli antropologi wanita saka ing Red Wing, Minnesota, Amérikah Sarékat, kalairan 21 Mei 1867[1]. Frances olèh pandhidhikan pawiyatan luhur saka ing Oberlin aun 1884 nganti 1886 lan ana ing Harvard Conservatories taun 1886 nganti 1888[1]. Panlitian lapangan kang dilakoni déning Frances ya iku ing bab survei musik sukubangsa Indian Amérika taun 1920 nganti 1930[2]. Saka panlitiané, Frances wis nulis karya-karya akademis ya iku antarané ‘The study of Indian music’ ana ing jurnal Annual Report of the Smithsonion Institution for the Year Ended June 30 (1942), ‘The Importance of recordings of Indian songs’ ana ing jurnal American Anthropologist (1945), lan ‘The words of Indian songs as unwritten literature’ ana ing jurnal Journal of American Folklore (1950)[1][2][3]. Ing tlatah antropologi Amérika, dhèwèké tlatén ngumpulaké rupa musik-musik tembang rakyat ing bebrayan asli Indian Amérika[2][3]. Frances séda ing kutha kalairané tanggal 5 Juni 1957[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical Dictionary of Social and Cultural Anthropology. London: Routledge. kk. 164–165. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b c "Densmore, Frances (1867–1957) | MNopedia". www.mnopedia.org. Dijupuk 2017-12-28. 
  3. a b "Smithsonian Institution Archives". siarchives.si.edu (ing basa Inggris). Dijupuk 2017-12-28.