Frégat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Frégat utawa pergata iku jeneng sing dipigunakaké tumrap jinis kapal perang ing mangsa kang béda-béda. Istilah iki tegesé sawetara lan ukuran kapal sing béda-béda.

Ing jaman kapal layar isih dipigunakaké, frégat diciptakaké minangka kapal kanggo ngayahi tugas-tugas pengawalan armada dagang. Nalika semana wong-wong Éropah pinuju giat ngayahi panjelajahan samudra kanggo ngupadi tlatah penghasil bumbon crakèn. Sajeroning pelayaran mau kerep ditemoni gangguan, lan perompak utawa armada militèr nagara mungsuh. Mula saka iku banjur diciptakaké sawijining kapal sing sanggup ngayahi pelayaran adoh, nanging uga bisa béla dhiri saka serangan mungsuh. Ing jaman iku kapal jinis frégat racaké dipasangi mriem ing sben sisih, haluan, lan buritan.

Album[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]