Final Fantasy VIII

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gambar:FFVIIInavigation.png
Final Fantasy VIII
Gambar:FF8battlexample2.png
A battle against X-ATM092, an early boss; Zell will summon Shiva when the blue bar that has replaced his ATB is drained.
Gambar:Ff8-edea.jpg
Karakter Penyihir Edea yang dikonsep olèh Tetsuya Nomura.
Gambar:Ffvii worldmap new.jpg
Peta dunia dari Final Fantasy VIII, menampilkan beberapa lokasi wigati.
Gambar:GunbladeopeningFFVIII.jpg
Squall gunblade "Revolver", seperti yang dilihat dalam pembukaan permainan.
Gambar:SnRembracescene.JPG
Squall dan Rinoa berpelukan.

Cithakan:Infobox CVG Final Fantasy VIII (ファイナルファンタジーVIII Fainaru Fantajī Eito?) inggih punika sèbuah permainan role-playing game ingkang dipunciptakakèn dèning Square Co., Ltd. kanggé Sony PlayStation lan PC berbasis Microsoft Windows. Game punika gadahi irah-irahan kèwolu ing sèri utami permainan Final Fantasy lan irah-irahan kaping kalih ingkang dipunrilis kanggé PlayStation lan Windows. Cerita terfokus ing sekelompok tèntara bayaran ingkang kajebak ing suatu konflik internasional ingkang dipunrancang dèning seorang penyihir ingkang asmanipun Edea, lan gadahi usaha nghèntiakèn perang kasèbut. ing tiga welas minggu ingkang kawiwitan sampun dipunrilis ing taun 1999, Final Fantasy VIII sampun nghasilaken kauntungan ing 50 yuta USD[1][2], ndamel dados irah-irahan Final Fantasy ingkang rikat dipunsade. ngantos ing wanci punika, sampun kasade sawatawis 8 yuta unit permainan Final Fantasy VIII, manggenaken ing panggenan kaping kalih kanggé irah-irahan Final Fantasy ingkang laris—ing ngandap Final Fantasy VII, ingkang kaasil sade ngantos 10 yuta unit ing sadaya donya.[3] Final Fantasy VIII divoting sebagai permainan terbaik kedua puluh sepanjang mangsa olèh pembaca kalawarta Jepang Famitsu.[4] Final Fantasy VII ngelangkungi katah owahan dipunbandingaken seri sadèrèngipun. Game punika game ingkang kawiwitan ing seri Final Fantasy ingkang gadahi karakter kaliyan ukuran tubuh proposional, lagu tema (theme song)ingkang dpunisisipi déning suanten penyanyi asli, lan salah satunggaling game ingkang langkung ngutamakaken unsur cariyos manawi pangerembagan karakter ing salebeting game.lan boten gadahi sistem Magic Poin.

Gameplay[besut | besut sumber]

Gambar:FFVIIInavigation.JPG
Contoh navigasi padha layar lapangan.

Kadasta ingkang wonten ing game Final Fantasy VII, Final Fantasy VIII kapérang saking tiga mode utama permainan; peta dunia (world map), peta lapangan (field map), lan layar pertempuran (battle screen). Peta dunia berbentuk modhèl 3D dimana pemain dapat ngarahaken karakter kaliyan bébas. Perjalanan karakter ing peta donya saged dipunlampahi kaliyan pinten-pinten cara, antawisipun mlampah kaki, kaliyan mobil, chocobo, kereta, utawi kapal terbang (airship). Ing mode peta lapangan, pemain njalanaken karakter modhèl 3D kaliyan pewadining prekawis lingkungan 2D. ananging ing mode layar pertempuran (battle screen) nginaaken modhèl 3D kaliyan lokasi ing sebuah ruangan utawi sebuah jalan, gumantung ing jaman punika daerah pundhi ingkang pertempuran punika kadadosan. Layar Menu punika sami kadasta irah-irahan Final Fantasy sadèrèngipun, ananging sistem senjata mliginipun lan sistem armor dipunhilangaken lan nghadiraken fitur énggal kadasta, fitur Junction. ugi permainan mini ingkang asmanipun Triple Triad..[5]

Sistem Junction[besut | besut sumber]

Sistem énggal punika dipundésain déning désainer pertarungan Hiroyuki Ito inggih punika monster ingkang saged dipunpanggil dipunsebut dados Guardian Force (GF). Seorang karakter kedhah gadahi GF ingkang dipunpasangaken ing sadèrèngipun piyambakipun saged ngelampahi dhawuh sanès nyerang ("Attack") kaliyan senjata mereka, kadasta sihir("Magic"), "GF"(pemanggilan), lan dhawuh "Item". ing Final Fantasy sadèrèngipun saben karakter gadahi kawatesan Magic Point(MP) manawi ngelampahi sihir, ananging ing Final Fantasy VIII, sihir didapatkan utawi pikoleh saking musuh, panggenan pengambilan sihir (Draw Point) ingkang ageng ing sadaya wewengkon permainan, lan item ingkang saged dipunginaaken. Sihir dipunsimpen ing karakter kaliyan jumlah maksimal 100 lan ical datu per satu manawi dipunginaaken. "Guardian Force" ndamel karakter saged "memasangkan" sihir punika ing status kadasta (Strength) kekuatan, (Vitality) Pertahanan, (Evade) hindaran, lan Luck kanggé pinten-pinten variasi bonus.[6]

Gambar:FF8battlexample2.JPG
Pertarungan dengan Boss kapisan, X-ATM092; memanggil Shiva, bar ATB Zell digantikan olèh bar biru untuk memicu pemanggilan Shiva .

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Yukiyoshi Ike Sato (14 Dhésèmber 1999). "FFVIII Sells Six Million Copies Worldwide". gamespot.com.  Paramèter |accessdaymonth= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung); Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  2. ^ IGN staff (9 Dhésèmber 1999). "FF8 Breaks Sales Records". ign.com.  Paramèter |accessdaymonth= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung); Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  3. ^ Broshnat and Tadj (2005). "VIDEO GAME CHARTS". Everything and Nothing.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Paramèter |accessdaymonth= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung); Pranala njaba ing |work= (pitulung)
  4. ^ Colin Campbell (2006). "Japan Votes on All Time Top 100". Next Generation.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Paramèter |accessdaymonth= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung); Pranala njaba ing |work= (pitulung)
  5. ^ Final Fantasy VIII North American instruction manual (ing basa English). Square Electronic Arts. 1999. kk. 20, 24, 36. SLUS-00892GH.  Paramèter |juru besut= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  6. ^ Final Fantasy VIII North American instruction manual (ing basa English). Square Electronic Arts. 1999. kk. 28, 33–35. SLUS-00892GH.  Paramèter |juru besut= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)

Cithakan:Seri Final Fantasy