Film Porno

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sawijiné adegan gawé filem porno.

Film porno ya iku filem kang mlebu kategori filem kang ngandhung unsur eksploitasi gayutan sèksual lan aurat manungsa.[1] Film porno iku pérangan kang tabu kanggo diomongké, apa manèh ing donya sisih wétan.[1]

Film porno didol lan diséwaké ing wujud DVD, ditampilké ing internet lan tivi mirunggan lan saluran tivi bayar-per-tayang ing tivi kabel lan tivi satelit, lan uga ditayangké ing bioskop diwasa.[1]

Film porno metu ora suwé sawisé tinemu filem ing wiwitan 1900-an.[1] Film porno padha persis karo wujud pornografi lan erotisisme liyané.[2] Jeneng liya saka filem porno ya iku "filem diwasa" lan "filem biru".[2] Lumrahé, "softcore" ya iku pornografi kang ora ngétokaké penetrasi utawa fetish kang èkstrim, banjur "hardcore" iku luwih ning pornografi kang ngètokakè penetrasi lan fetish kang èkstrim.[2]

Film porno iku bisnis kang subur subur lan nguntungké, miturut artikel Reuters taun 2004, nyebutaké yèn "indhustri multi-miliaran dolar iki mproduksi sakiwa-tengené 11.000 judhul DVD saben taun, banjur ndadikaké indhustri kang kuat....".[2] Film porno saiki dibagi miturut sub-genre jinis kelamin pemainé, jinis gayutan sèksual kang ditampilké, lan penonton kang dituju.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d Fil Porno(09 September 2011)
  2. ^ a b c d e Porno(10 September 2011)