Film Porno

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Sawijiné adegan gawé film porno.

Film porno ya iku film kang mlebu kategori film kang ngandhung unsur eksploitasi hubungan seksual lan aurat manungsa.[1] Film porno iku bagéyan kang tabu kanggo diomongké, apa manèh ing donya sisih wétan.[1]

Film porno didol lan diséwaké ing bentuk DVD, ditampilké ing internet lan tivi khusus lan saluran tivi bayar-per-tayang ing tivi kabel lan tivi satelit, lan uga ditayangké ing bioskop déwasa.[1]

Film porno metu ora suwé sawisé ditemokaké film ing wiwitan 1900-an.[1] Film porno padha persis karo bentuk pornografi lan erotisisme liyané.[2] Jeneng liya saka film porno ya iku "film dewasa" lan "film biru".[2] Umumé , "softcore" ya iku pornografi kang ora ngétokaké penetrasi utawa fetish kang èkstrim, banjur "hardcore" iku luwih ning pornografi kang ngètokakè penetrasi lan fetish kang èkstrim.[2]

Film porno iku bisnis kang subur subur lan nguntungké, miturut artikel Reuters taun 2004, nyebutaké yèn "industri multi-miliaran dolar iki mproduksi sekitar 11.000 judul DVD saben taun, banjur ndadikaké industri kang kuat....".[2] Film porno saiki dibagi miturut sub-genre jinis kelamin pemainé, jinis hubungan seksual kang ditampilké, lan penonton kang dituju.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d (en)Fil Porno(09 September 2011)
  2. ^ a b c d e (id)Porno(10 September 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Film_Porno&oldid=1000360"