Europol

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Europol (cekakan saka cara Inggris European Police Office) iku lembaga Uni Éropah sing ngurusi pangadegan kukum lan nglawan tindhakan kadurjanan, mliginé kadurjanan sing diorganisasi (mafia). Carané ya iku mawa nyambut gawé bebarengan karo nagara-nagara anggota. Europol iku markas agungé ana ing Kutha Den Haag, Walanda.