Enggreng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Enggreng yaiku jinis tarian rakyat saka dhaérah Banjarnegara, Jawa Tengah, kang nyaritakaké carita Menak.

Obahing awak ana ing tarian iki prasaja kaya obahing wayang wong. Pramila, para pambeksa nganggo klambi lan paès kaya déné wayang wong.

Wiwit biyèn nganti saiki durung ana kang bisa nemtokaké wujud aslining tari kaya piye, amerga tari iki mesthi ngalami owah-owahan. Ing tari iki tembangé seka tembang Arab kanthi syair utawa cakepan isi pujian kang dijupuk saka serat berzanzi, kairing piranti kendhang, rebana, lan bedhug.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Shadily, Hassan (1984). ENSIKLOPEDI TARI INDONESIA (SERI I). Jakarta: DEPARTEMEN PENDIDIKAN DAN KEBUDAYAAN PROYEK INVENTARISASI DAN DOKUMENTASI KEBUDAYAAN DAERAH. k. 215.