Menyang kontèn

Endang Sri Sulistyarini

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Èndang Sri Sulistyani, misuwur aran E.S Listyarini, lair ing Kadhiri, Jawa Wétan[1] 19 April 1962. Penganggit muslim iki wiwit 1962 ngabdi dadi guru SD Bendogerit VI Blitar tamatan pendidikan SD taun 1974 ing Blitar, SLTP tahun 1977, SLTA taun 1981ing Blitar, lan S-1 taun 1997 IKIP Malang. Wiwit SMP, Endang wis hobi maca lan nulis. Wiwit iku karya-karyané Endang arupa cerpèn ugi géguritan akèh ing mèdia masa. Wanita kang tau njabat minangka Pengurus Pusat Sanggar Triwida iki olèh penghargaan juara II Penulisan Bacaan Anak wektu pahargyan HUT GUPPI kaping 44. Èndang sing hoby nulis iki manggon ing Jl.Borobudur49, RT 02 RW 10, Kelurahan Bendogerit, kecamatan Sanawetan,Kabupaten Blitar (0342 800232). Sanajan ora pati produktif anggone nganggit lumaku kanthi otodidak iki terus nulis ganggo basa Jawa uga basa Indonesia. Dheweke ora weruh pira cerpen lan geguritane kang kapacak ana ing média masa.

Rujukan

[besut | besut sumber]
  1. Suwondo, Tirto. (2006). Antologi biografi pengarang sastra Jawa modern (édhisi ka-Cet. 1). Yogyakarta: Adiwacana. ISBN 979-99604-8-7. OCLC 224862919.