Enchanted (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Enchanted
250px
Poster film Enchanted
Disutradarani Kevin Lima
Diprodhuseri Barry Josephson
Barry Sonnenfeld
Diskénariyoni Bill Kelly
Dibintangi Amy Adams
Patrick Dempsey
James Marsden
Timothy Spall
Idina Menzel
Susan Sarandon
Dinaratori Julie Andrews
Dimusiki Alan Menken
Sinématografi Don Burgess
Dibesut déning Stephen A. Rotter
Gregory Perler
Perusahaan
prodhuksi
Walt Disney Pictures
Sonnenfeld Josephson Entertainment
Dibabar déning Walt Disney Studios Motion Pictures
Tanggal metu
  • Oktober 20, 2007 (2007-10-20) (Festival Film London)
  • Novèmber 21, 2007 (2007-11-21) (Amerika Serikat)
Suwéné
107 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Bahasa Inggris
Rantaman $85 juta[2]
Kalarisan $340.487.652[3]

Enchanted yaiku film animasi komedi musikal Amerika Serikat taun 2007 sing disutradarani dening Kevin Lima lan diprodhuksi dening Barry Josephson lan Barry Sonnenfeld. Naskah film iki ditulis dening Bill Kelly. Juru Paragane yaiku Amy Adams, Patrick Dempsey, James Marsden, Timothy Spall, Idina Menzel lan Susan Sarandon .

Film Enchanted wiwit tayang ing Festival Film London tanggal 20 Oktober 2007 lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 21 November 2007. Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka para juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Amy Adams minangka Giselle
  • Patrick Dempsey minangka Robert Philip
  • James Marsden minangka Pangeran Edward
  • Timothy Spall minangka Nathaniel
  • Idina Menzel minangka Nancy Tremaine
  • Susan Sarandon minangka Ratu Narissa
  • Rachel Covey minangka Morgan
  • Jeff Bennett minangka Pip ing Andalasia
  • Kevin Lima minangka Pip ing New York
  • Jon McLaughlin as yourself
  • Fred Tatasciore minangka troll saka Andalasia
  • Isiah Whitlock Jr. minangka Pak. Banks
  • Paige O'Hara minangka Angela
  • Jodi Benson minangka Sam
  • Judy Kuhn minangka wanita ngandhut karo bocah-bocah
  • Julie Andrews minangka narator

Tanggepane Juru Kritik[besut | besut sumber]

Film enchanted nampa ulasan paik saka jpara juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film nduweni rating 93%, miturut 189 review, kanthi rating rata-rata 7.3 / 10.[4] Adhedhasar Metacritic, film pikantuk nilai 75 saka 100, adhedhasar 32 kritik, nuduhake "review apik".[5] Adhedhasar CinemaScore, film iki nemu nilai "A-" saka penonon film kanggo skala A + nganti F.[6]

Box Office[besut | besut sumber]

Film enchanted entuk $ 127,807,262 ing Amerika Utara lan $ 212,680,390 ing negara liya. Total pendapatane sing ditampa dening film iki mencapai $ 340,487,652, ngluwihi anggaran produksi film $ 85 yuta.[3]

Ing bukaan akhir minggu, film iki entuk $ 34,440,317, ndadikake urutan paling dhuwur ing box office.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Enchanted (PG)". British Board of Film Classification. December 4, 2007. Dijupuk January 8, 2016. 
  2. Perman, Stacy (July 5, 2007). "A Movie Studio Grows in Brooklyn". BusinessWeek (McGraw-Hill). Diarsip saka sing asli ing February 1, 2008. Dijupuk January 12, 2008. 
  3. a b c "Enchanted (2007)". Box Office Mojo. Dijupuk March 15, 2018. 
  4. "Enchanted (2007)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 13, 2018. 
  5. "Enchanted reviews". Metacritic. Dijupuk February 13, 2018. 
  6. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]