Elips

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Elips lan sifat-sifat matématisé
Irisan krucut jroning sawinijing bidhang datar bisa mbentuk elips

Jroning matématika, sawijining elips iku gambar sing mèmper lingkaran sing wis didawakaké menyang sawijining arah. Elips iku salah siji conto saka irisan krucut lan bisa didhèfinisikaké minangka lokus saka kabèh titik, jroning sawijining bidhang, sing duwé gunggung let sing padha saka rong titik tetep sing wis ditemtokaké sadurungé (diarani fokus).

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Elips&oldid=833602"