Elips

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Elips lan sipat-sipat matématisé
Irisan krucut sajeroning sawinijing babagan datar bisa mbentuk elips

Sajeroning matématika, siji elips iku gambar sing mèmper lingkaran sing wis didawakaké menyang siji arah. Elips iku salah siji conto saka irisan krucut lan bisa didhèfinisikaké minangka lokus saka kabèh titik, sajeroning siji babagan, sing duwé gunggung let sing padha saka rong titik tetep sing wis ditemtokaké sadurungé (diarani fokus).