Elips

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Elips lan sifat-sifat matématisé
Irisan krucut sajeroning sawinijing babagan datar bisa mbentuk elips

Sajeroning matématika, sawijining elips iku gambar sing mèmper lingkaran sing wis didawakaké menyang sawijining arah. Elips iku salah siji conto saka irisan krucut lan bisa didhèfinisikaké minangka lokus saka kabèh titik, sajeroning sawijining babagan, sing duwé gunggung let sing padha saka rong titik tetep sing wis ditemtokaké sadurungé (diarani fokus).