Edwin Lutyens

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Sir Edwin Landseer Lutyens, OM, KCIE, RA, FRIBA (/ˈlʌtjənz/; LUT-yənz; 29 Maret 1869 – 1 Januari 1944) iku sawijning arsitèk Inggris sing ditepungi déné panemuné ngadaptasi gagrag tradhisional arsitèktur miturut tuntutan jamané. Dhèwèké tau ngrancang akèh omah tradhisional Inggris, monumèn perang lan gedhong umum. Sajarawan arsitèktur Gavin Stamp ngarani awaké minangka surely the greatest British architect of the twentieth (or of any other) century ("wis temtu arsitèk Britania sing gedhé dhéwé ing abad ping 20 utawa abad liyané").[1]

Lutyens uga ndarbèni peran gedhé ing désain lan mbangun kutha New Delhi, sing bakal dadi ibu nagara India ing tembé.[2]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Stamp 2007, k. 10.
  2. ^ Vale, Lawrence J. (1992). Architecture, Power, and National Identity. Yale University Press. k. 92. ISBN 9780300049589.