Edwin Herbert Land

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Edwin Herbert Land
Miyos May 7, 1909
Bridgeport, Connecticut
Tilar donya 1 Maret 1991 (umur 81)
Cambridge, Massachusetts
Kabangsan American
Kaahlian polarizing light
Notable awards Presidential Medal of Freedom
Perkin Medal
National Medal of Technology
Edwin Herbert Land

Edwin Herbert Land yaiku penemu fotografi kilat. [1]Dheweke biyasa diarani Land.[1] Land lair taun 1909. Land nemokake fotografi kilat nalika taun 1947. [1]Land uga ahli fisika.[1] Sadurunge Land nemokake fotografi kilat, proses fotografi suwe banget, malah nganti pirang-pirang dina.[1] Kanthi fotografi kilat, ora mung cepet nanging uga bisa ngirit bayare.[1] Kanggo nemokake sistem fotografi kilat, Land kudu ninggalake Harvard lan nindakake panaliten ngenani polarisasi cahya. [1]Rong taun candhake, dheweke kasil nemokake sawijining filter polarisasi, kang dadi lensa poto lan ngilangake pantulan. [1]Kanthi panemon iki, Land ngedhegake perusahaan kanthi aran Polaroid Corporation kang ngurus babagan produksi filter, kacamata, lan lampu.[1] Sawise sepuluh taun, yaiku taun 1947, Land nemokake flm kilat polaroid kang digunakake kanggo poto. [1]Wiwitane, film iki digunakake ing kamerane dhewe, banjur diwenehake marang masarakat. [1] Sawise kuwi, taun 1963, Land nemokake polacator, yaiku film berwarna kang wiwitan kang bisa diproses kathi wektu kang cepet utawa kilat yaiku wektune mung semenit. [2]Panemon iki ndadekake fotografi ngalami revolusi nganti sansaya ngrembaka ing donya.[2] Land tinggal dunya nalika taun 1991.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 85]
  2. ^ a b c (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 86]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Edwin_Herbert_Land&oldid=830387"