Edwin Herbert Land

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Edwin Herbert Land
Lair May 7, 1909
Bridgeport, Connecticut
Pati Maret 1, 1991(1991-03-01) (umur 81)
Cambridge, Massachusetts
Bangsa American
Kondhang ing polarizing light
Bebungah Presidential Medal of Freedom
Perkin Medal
National Medal of Technology
Edwin Herbert Land

Edwin Herbert Land ya iku penemu fotografi kilat.[1] Dhèwèké biyasa diarani Land.[1] Land lair taun 1909. Land nemu fotografi kilat nalika taun 1947.[1] Land uga ahli fisika.[1] Sadurungé Land nemu fotografi kilat, prosès fotografi suwé banget, malah nganti pirang-pirang dina.[1] Kanthi fotografi kilat, ora mung rikat nanging uga bisa ngirit bayare.[1] Kanggo nemu sistem fotografi kilat, Land kudu ninggal Harvard lan nindakaké panaliten ngenani polarisasi cahya.[1] Rong taun candhaké, dhèwèké kasil nemu sawijining filter polarisasi, kang dadi lensa poto lan ngilangake pantulan.[1] Kanthi panemon iki, Land ngedhegake perusahaan kanthi aran Polaroid Corporation kang ngurus babagan produksi filter, kacamata, lan lampu.[1] Sawisé sepuluh taun, ya iku taun 1947, Land nemu flm kilat polaroid kang minangka poto.[1] Wiwitane, filem iki digunakaké ing kamerane dhéwé, banjur diwènèhake marang masarakat.[1] Sawisé iku, taun 1963, Land nemu polacator, ya iku filem berwarna kang wiwitan kang bisa diproses kathi wektu kang rikat utawa kilat ya iku wektune mung semenit.[2] Panemon iki ndadèkaké fotografi ngalami revolusi nganti sansaya ngrembaka ing donya.[2] Land tinggal dunya nalika taun 1991.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 85]
  2. a b c [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 86]