Edwin Herbert Land

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Edwin Herbert Land
Lair May 7, 1909
Bridgeport, Connecticut
Pati Maret 1, 1991(1991-03-01) (umur 81)
Cambridge, Massachusetts
Bangsa American
Kondhang ing polarizing light
Wong tuwa(s) Masalah Lua ing package.lua larik 80: module 'Modul:TableTools' not found.
Bebungah Presidential Medal of Freedom
Perkin Medal
National Medal of Technology
Edwin Herbert Land

Edwin Herbert Land ya iku penemu fotografi kilat.[1] Dhèwèké biyasa diarani Land.[1] Land lair taun 1909. Land nemu fotografi kilat nalika taun 1947.[1] Land uga ahli fisika.[1] Sadurunge Land nemu fotografi kilat, prosès fotografi suwé banget, malah nganti pirang-pirang dina.[1] Kanthi fotografi kilat, ora mung rikat nanging uga bisa ngirit bayare.[1] Kanggo nemu sistem fotografi kilat, Land kudu ninggal Harvard lan nindakaké panaliten ngenani polarisasi cahya.[1] Rong taun candhaké, dhèwèké kasil nemu sawijining filter polarisasi, kang dadi lensa poto lan ngilangake pantulan.[1] Kanthi panemon iki, Land ngedhegake perusahaan kanthi aran Polaroid Corporation kang ngurus babagan produksi filter, kacamata, lan lampu.[1] Sawisé sepuluh taun, ya iku taun 1947, Land nemu flm kilat polaroid kang minangka poto.[1] Wiwitane, filem iki digunakaké ing kamerane dhéwé, banjur diwènèhake marang masarakat.[1] Sawisé iku, taun 1963, Land nemu polacator, ya iku filem berwarna kang wiwitan kang bisa diproses kathi wektu kang rikat utawa kilat ya iku wektune mung semenit.[2] Panemon iki ndadèkaké fotografi ngalami revolusi nganti sansaya ngrembaka ing donya.[2] Land tinggal dunya nalika taun 1991.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 85]
  2. ^ a b c [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 86]