Edward VII

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Edward VII
Eduard VII.jpg
Potrèt panobatan
Nata Britania Agung lan Inggris Dominion, Maharaja India (more...)
Panjenengan 22 Januari 1901 – 6 Mèi 1910
Pamakuthan 9 Agustus 1902
Leluhur Victoria
Panerus George V
Kyanapatih Pirsani pratélan
Astana 20 Mèi 1910
St. George's Chapel, Windsor Castle
Garini Alexandra saking Dhénemarken
Putra Pangéran Albert Victor, Duke saking Clarence
George V
Louise, Putri Krajan lan Duchess saking Fife
Putri Victoria
Maud, Ratu saking Norwegia
Pangéran Alexander John saking Wales
Jeneng dawa
Albert Edward
Wangsa House of Saxe-Coburg and Gotha
Bapa Albert saking Saxe-Coburg lan Gotha
Ibu Rani Victoria
Tapak tangan

Edward VII (Albert Edward) (9 Novèmber 1841 - 6 Mèi 1910) punika ratu ing Krajan Manunggal Britania Agung lan Irlan. Edward punika putranipun Rani Victoria I. Panjenenganipun dados Raja Inggris tanggal 22 Januari 1901 nggantosaken ibunipun, Rani Victoria. Panjenenganipun punika nata Inggris pisanan saking Wangsa Saxe-Coburg lan Gotha, ingkang naminipun lajeng dipunéwahi dados Wangsa Windsor déning putranipun George V.

Edward kagungan prabawa salebetipun modhèrnisasi Armada Wadaya Segara Inggris, réformasi Layanan Medhis Wadya Dharat Inggris,[1] sarta réorganisasi prajurit Inggris sasampunipun rampungipun Perang Boer Kaping Kalih. Panjenenganipun kasil ngembangaken gegayutan saé antawisipun Britania Agung lan nagari-nagari Éropah sanèsipun, utaminipun kaliyan Prancis, saéngga panjenenganipun dipunjuluki Peacemaker. Éwadéné makaten, gegayutanipun kaliyan ponakanipun Wilhelm II saking Jerman boten lumampah kanthi saé.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Edward VII, Situs resmi saking Monarki Inggris, dijupuk 2 Mèi 2010  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
Sing mengku  sadurungé:
Victoria
Nata Britania Agung lan Irlan
Wangsa Saxe-Coburg-Gotha

1901–1910
Diganti déning:
George V


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Edward_VII&oldid=1106482"