Edward VII saking Britania Raya

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Edward VII
Eduard VII.jpg
Potrèt panobatan
Nata Britania Raya lan Inggris Dominion, Kaisar India (more...)
Panjenengan 22 Januari 1901 – 6 Mei 1910
Pamakuthan 9 Agustus 1902
Leluhur Victoria
Panerus George V
Perdhana Mentri Pirsani daftar
Astana 20 Mei 1910
St. George's Chapel, Windsor Castle
Garini Alexandra saking Denmark
Putra Pangéran Albert Victor, Duke saking Clarence
George V
Louise, Putri Krajan lan Duchess saking Fife
Putri Victoria
Maud, Ratu saking Norwegia
Pangéran Alexander John saking Wales
Jeneng dawa
Albert Edward
Wangsa House of Saxe-Coburg and Gotha
Bapa Albert saking Saxe-Coburg lan Gotha
Ibu Ratu Victoria
Tapak tangan

Edward VII (Albert Edward) (9 November 1841 - 6 Mei 1910) punika raja Krajan Manunggal Britania Raya lan Irlandia. Edward punika putranipun Ratu Victoria I. Panjenenganipun dados Raja Inggris tanggal 22 Januari 1901 nggantosaken ibunipun, Ratu Victoria. Panjenenganipun punika nata Inggris pisanan saking Wangsa Saxe-Coburg lan Gotha, ingkang naminipun lajeng dipunéwahi dados Wangsa Windsor déning putranipun George V.

Edward kagungan peran salebetipun modhèrnisasi Armada Angkatan Laut Inggris, réformasi Layanan Medhis Angkatan Darat Inggris,[1] sarta réorganisasi tentara Inggris sasampunipun rampungipun Perang Boer Kaping Kalih. Panjenenganipun kasil ngembangaken hubungan saé antawisipun Britania Raya lan nagari-nagari Éropah sanèsipun, utaminipun kaliyan Prancis, saéngga panjenenganipun dipun juluki Peacemaker. Éwadéné mekaten, hubunganipun kaliyan ponakanipun Wilhelm II saking Jerman boten lumampah kanthi saé.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Sing mengku  sadurungé:
Victoria
Nata Britania Raya lan Irlandia
Wangsa Saxe-Coburg-Gotha

1901–1910
Diganti déning:
George V