Edmond Frémy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Edmond Fremy

Edmond Frémy (28 Fèbruari 1814 – 3 Fèbruari 1894) inggih punika tokoh Prancis ingkang nimpuna wonten ing babagan kimia. Panjenenganipun kawentar amargi uyah Frémy, agen oksidasi ingkang kuwat punika dipuntemukake nalika taun 1845. Uyah fremy punika dipun-ginakaken kanggé standar resonansi paramagnetik elektron spektroskopi.

Rujukan[besut | besut sumber]

Attribution

Pirsani Ugi[besut | besut sumber]

  • Morey, J. (1988). "Undergraduate Experiments with a Long-Lived Radical (Fremy's salt): Synthesis of 1,4-Benzoquinones by Degradative Oxidation of p-Hydroxybenzyl Alcohols". 65: 627–629. Bibcode:1988JChEd..65..627M. doi:10.1021/ed065p627. Cite journal requires |journal= (help)[pranala mati]

Pranala njawi[besut | besut sumber]