Eddy William Katuari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Eddy William Katuari ya iku sawijining pengusaha saka Indonesia. Dhèwèké minangka pimpinan Wings Group, kang wiwitane bergerak ing produksi Sabun lan Detergen kanthi jeneng "Fa wings", basise ing Surabaya, Jawa Timur. Dhèwèké minangka génerasi kapindho Grup Wings lan minangka anaké pangadeg Wings Group, Johannes Ferdinand Katuari[1]. Sangisore kepemimpinane, Wing Grup nggedhekake usahane ing produk rumah tangga, perawatan pribadi lan prodhuksi panganan. Taun 2000-an, Wing Group mrambah bisnis properti, perkebunan, oleo chemical, lan keramik. Ing indhustri oleo chemical, Wings Surya tembayatan karo Grup Salim lan Grup Lautan Jembar lumantar PT Ecogreen. Dhene ing bisnis packaging, Wings tembayatan karo PT Djarum gawé PT Unipack[2]. Ing 2014, Forbes ngrilis pratélan orang terkaya di Indonesia, dhèwèké mapani peringkat kaping 19[3].

Riwayat Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Kulawarga[besut | besut sumber]

Bapake ya iku Johannes Ferdinand Katuari, pangadeg Wings Group, déné ibune ya iku Lanny Hartati.[4] Anake Eddy William Katuari, Grace L. Katuari, kawin karo Martin B. Hartono, anaké Budi Hartono, Pemimpin Djarum Group lan wong paling sugih ing Indonesia miturut Forbes[5]. Anak kaping lorone, Jane Stephanie Katuari, kawin karo Kreisna D. Gozali, anak Tjandra Mindharta Gozali (pemimpin Grup Gozco). Déné anak kaping telune Eddy, Erlin Katuari, kawin karo Benjamin Jiaravanon, anaké Sumet Jiaravanon (pemimpin Charoen Pokphand Indonesia Group).

Ayahan[besut | besut sumber]

  • Anggota Dewan Pertimbangan Kadin Indonesia[6]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]