Duta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Duta inggih punika pejabat diplomatik ingkang dikirim dhateng pamarèntah asing ingkang daulat, utawi dhateng satunggaling organisasi internasional, supados makili pejabat nagarinipun.

Salebeting padinten saged dipun ginakaken kados pejabat ingkang satataran mentri ingkang panggenanipun wonten nagari asing. Pejabat diplomatik ingkang nindakaken ayahan antawisipun kalih nagari ingkang gadhah gegayutan kanthi diplomatik dipunwastani minangka konsultan jenderal. Nagari ingkang gadhah dalem paring kuwaos dhateng duta utawi duta ageng kangge nguwaosi laladan tinemtu ingkang kawastanan kedutaan, ingkang wewengkon lan staffipun sarta kadhang kala imunitas diplomatik tumrap hukum ing nagari kasebat.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Duta&oldid=1015410"