Dusyanta

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Duswanta
Duswanta menolak Bharata sebagai puteranya
Duswanta menolak Bharata sebagai puteranya
Déwanagari: दुष्‍यंत
Jeneng liya: Dusyanta; Dusmanta
Sisihan: Sakuntala

Raja Dusyanta (Sanskerta: दुष्‍यंत; dushyanta) inggih punika leluhuripun para kurawa saha para pandhawa wonten saklebeting wiracrita mahabharata. Raja Dusyanta punika salah satunggaling putra saking puru ingkang samangke ngawontenaken wangsa paurawa. Panjenenganipun punika raja wonten ing salah satunggaling kedhaton india kuno, ingkang samangke dados Astinapura. Panjenenganipun gadhah garwa inggih punika Sakuntala lajeng saking jatu krama punika gadhah putra inggih punika Bharata ingkang samangke medhakaken kulawarga Bharata.

Jatu Kramanipun Dusyanta kaliyan Shakuntala[besut | besut sumber]

wonten ing salah satunggaling dinten raja Dusyanta punika beburu kewan wonten ing wana ingkang papanipun wonten ing ngandhaping arga himawan.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dusyanta&oldid=979912"