Menyang kontèn

Dusun Semilir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Dusun Semilir

Prosotan pelangi didelok saka dhuwur ing Dusun Semilir
Informasi tempat wisata
Lokasi Jl. Soekarno - Hatta No.49, Ngemple, Bawen, Ngemplak, Kabupaten Semarang, Jawa Tengah 50661
Nagara  Indonesia
Jenis objek wisata Terpadu
Gaya Terpadu
Fasilitas  • Warung Makan
 • Tempat Sampah
 • Toilet
 • Area Parkir
 • Mushola
 • Spot Foto

Dusun Semilir yaiku tempat wisata ana ing Kabupaten Semarang, Jawa Tengah.[1][2][3] Dusun Semilir Eco Park iku salah siji tujuan wisata sing amat diakoni ing Bawen, Ngemplak, Kabupaten Semarang, Jawa Tengah. Keunikan kono terletak ing perosotan kanthi warna-warni sing nyeni 40 mitra, minangka daya tarik utama kanggo para pengunjung saka juru dunia kabeh. Nanging alasane dene tembung "perosotan" sing adem, Dusun Semilir Eco Park uga tansah dikenal kanthi dhedhasar ing bangunan utamane sing mirip karo stupa Candi Borobudur, salah siji ikon kang terkenal ing Magelang, Jawa Tengah. Bangunan iki ngasilake atmosfer magis lan spiritual sing mungguhake para pengunjung nampa dadi kaya ana ing deket Candi Borobudur tanpa kudu ngetoke wektu luwih. Kono ora hanya jadi tujuan rekreasi sing seru, nanging uga palinti kanggo nerusak pengalaman unik dene budaya lan keindahan alam Jawa Tengah. Kanthi perpaduan keindahan alam lan unsur budaya, Dusun Semilir Eco Park dadi destinasi wisata sing ngrasani banget kanggo kabeh pengunjung. [4]

Fasilitas[besut | besut sumber]

Fasilitas ing Dusun Semilir Semarang daptane dianggep komplit banget. Fasilitas umum macem-macem kaya tempat ibadah, parkir, wc, tempat istirahat, manganan, lan fasilitas umum liyane ana ing destinasi wisata iki. Nganti pengin tahu fasilitas umum liyane, pengunjung uga bakal dimanjakan karo spot rekreasi ana inggih-inggihake dhewe dhewe dening pengelola, yaiku wahana, pasar, kuliner, lan spot swafoto. Ing ngisor iki, kuwe penjelasan saka situs Dusun Semilir. 1. Wahana main Ana sawetara wahana main sing bisa dicoba ing Dusun Semilir Semarang. Sing paling ikonik ing ngendi iki yaiku perosotan pelangi utawa perosotan kanthi warna-warni. Perosotan pelangi Dusun Semilir Semarang ana dhukutan liyane sekitar 30 meter karo alas seluncur sing warna-warni kaya pelangi.Konon kabeh omah perosotan karo warna oranye bakal nglebur dhuwur cepet tinimbang perosotan karo warna liyane, yaiku cocok banget kanggo sampeyan sing doyan mabur adrenalin.Njupuk ana ing daerah playground karo wahana permainan macem-macem. Sebutkan gondola, kereta wisata, kolam renang, lan omah hantu. Daerah iki tentu cocok kanggo sampeyan sing mlebu karo anak-anak. 2. Spot belanja Ing daerah iki, sampeyan bakal disuguhake deretan toko sing njual berbagai macem barang lan oleh-oleh, tekanan saka manganan, cemilan kang ajeg, aksesoris, barang kerajinan, lan liyane. Menarikna, menyang kono, sampeyan bakal ngerasa kaya lagi nggoleki ing wayahipun. Kabeh kuwi, lorong sing wis disebut Jalan Kenangan ing spot belanja iki nglembagake konsep pasar kasebut. 3. Spot foto Instagramable Dusun Semilir ngladeni berbagai macem spot foto Instagramable sing bisa dimanfaatke kanggo ngringkus momen karo kanggo kang sampeyan tresna. Spot foto sing dadi ing antarane: Alun Eropa: Sampeyan bisa nyenengake dayung ing banyu utawa santai menaiki tram lan kereta api sing antik karo suasana kaya ana ing kutha Eropa khas. Alas Tirta: Spot foto sing konsep alam karo berbagai macem tanaman hutan tropis karo aneka binatang kang apik. Banyu Biru: Wilayah khusus sing ngegampangake danau bohemian sing dilengkapi karo air mancur kang nari, bantal taman, tenda gazebo. Jembatan Senggol: Jembatan gantung karo suasana khas desa lan semilir angin gunung. 4. Wisata Kuliner Gunungan Bar and Resto iku pusat kuliner ing Dusun Semilir Semarang sing terbagi menyang kaloro, yaiku indoor lan outdoor. Ing area kaloro, mlebu menikmati makanan enak, sampeyan uga bisa menikmati pemandangan gunung sing banget apik. 5. Nginep ing Dusun the Villas Yen sampeyan datang saka luar kutha, ora perlu weruh yen sampeyan entuk tempat nginep. Dusun Semilir Semarang nyediakake fasilitas nginep sing nemtokake Dusun the Villas karo macem-macem tipe vila sing nyenengake lan nduweni taman hiburan Dusun Semilir.

Dusun the Villas iki nduweni bangunan sing gaya bohemian sing eksotis, nambah kesempurnaan liburan sampeyan. Kanggo nginep, biaya ning kahanan ana ing antara Rp650.000 dumateng Rp900.000 saben dino.[5]

Lokasi[besut | besut sumber]

Menehi Dusun Semilir Eco Park ora mesthi tugas sing rumit. Sampeyan ora perlu bersusah payah kanggo nemuake. Lokasi tempat wisata Instagramable iki amat strategis, ana ing sisi jalan utama Semarang-Surakarta/Yogyakarta. Dusun Semilir Eco Park uga ora terlalu adoh saka kutha-kutha gedhe ing sajeroning ana. Misale, saka Kota Semarang, jaraké kurang saka 37 kilometer (km) karo wektu tempuh kurang-lebih 40 menit. Kanthi jarak kurang saka 77 km saka Kota Surakarta, kanthi wektu tempuh kurang-lebih 1 jam 15 menit. Wektu tempuh sing cepet iki, yaiku amarga ana tol Trans Jawa, mungkinkan sampeyan kanggo mlebu tol saka kabeh kutha gedhe iki lan mulih ing exit Tol Bawen. Sawise keluar saka exit Tol Bawen, cukup sisih wengi lagi menyang Dusun Semilir. Cukup belok menyang sisi kwanthi (menyang arah lor) menyang jalan utama menyang Semarang, lan sampeyan bakal mudah nemuake Dusun Semilir Eco Park amarga bangunané gedhe lan gampang dikenali.[6]

Operasional[besut | besut sumber]

Dusun Semilir buka setiap dina saka sesepi nalika malih saka jam 10:00 sampeyan malih menyang jam 20:00 WIB. Walaupun buka saiki, ora ana jam tutup sing kudu disimak. [7]

Tiket[besut | besut sumber]

Harga tiket masuk menyang Dusun Semilir Eco Park dimulai saka Rp21.000 menyang setiap wong*. Dusun iki buka setiap dina karo jam operasional saka jam 08.00 nganti jam 20.00 WIB. Iki artine sampeyan bisa mlebu lan nyenengi keindahan Dusun Semilir nalika sawise sawijining pekan tanpa perlu amarga jam buka. Harga tiket sing terjangkau nggawé destinasi iki dadi pilihan apik kanggo kabeh golongan sing pengin ngjajal pesona alam lan budaya sing ditawakake. [8] [9]

Ugi delok[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. digsa.id. "Pariwisata Provinsi Jawa Tengah | Article | Dusun Semilir Eco Park, Exciting Educational Tour For Families". visitjawatengah.jatengprov.go.id (ing basa Inggris). Dibukak ing 2023-10-14.
  2. "Rute Perjalanan Menuju Dusun Semilir Eco Park serta Harga Tiket Masuknya - Bobo". bobo.grid.id (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2023-10-14.
  3. admin (2020-06-15). "Dusun Semilir Semarang Bawen, Jam Buka dan Harga Tiket Masuk HTM". Explore Semarang (ing basa Inggris Amérika Sarékat). Dibukak ing 2023-10-14.
  4. Media, Kompas Cyber (2023-07-01). "Update Tiket Masuk Dusun Semilir Semarang 2023". KOMPAS.com (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2023-10-14.
  5. Indonesia, C. N. N. "Wisata Dusun Semilir Semarang: Lokasi, Harga Tiket, dan Fasilitas". gaya hidup (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2023-10-14.
  6. Media, Kompas Cyber (2022-09-19). "Rute dan Harga Tiket Masuk Dusun Semilir Eco Park yang "Instagramable"". KOMPAS.com (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2023-10-14.
  7. Tripcetera (2023-09-16). "Dusun Semilir, Wisata Eco Park Paling Hits di Semarang". Tripcetera (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2023-10-14.
  8. "Wisata Dusun Semilir Semarang, Desa Eksoti yang Asik Abis!". tiket.com (ing basa Indonesia). 2023-02-13. Dibukak ing 2023-10-14.
  9. "Wisata Dusun Semilir Semarang, Desa Eksoti yang Asik Abis!". tiket.com (ing basa Indonesia). 2023-02-13. Dibukak ing 2023-10-14.