Dodhakawṛtta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Dodhakawṛtta iku siji pupuh kakawin. Pupuh iki lumrahé digolongaké ing kategori: Triṣṭubh. Jeneng pupuh iki tegesé kira-kira:...

Guru-laghu[besut | besut sumber]

Pupuh iki guru-laghuné mengkéné:

Tuladha[besut | besut sumber]

mangkono śabdanireng kaga dibya /
ring kapanang wihagāhiḍĕp wwang //
mogha dine tĕkaping kawitarkka /
śīghra ḍatĕng kadi dodakawṛtta // 48 // (dodakawṛtta)

Sumber rujukan[besut | besut sumber]

  • P.J. Zoetmulder, 1983, Kalangwan. Sastra Jawa Kuno Selayang Pandang. Jakarta: Djambatan.