Divisi (militèr)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Divisi minangka satuan tempur militèr paling gedhé, kang duwé kakuwatan penuh. Sacara operasional, divisi nduwèni kesatuan-kesatuan tempur, sarta unsur pendukungé, yakuwi bantuan tempur lan bantuan administrasi, kang ana jroning garis komando divisi kasebut, dadi ora perlu nekakaké saka komando liya ing sajabané divisi.

Divisi nduwèni unsur tempur dhéwé (infanteri, kavaleri lan artileri), uga nduwé unsur bantuan tempur (Bataliyon Zeni, Bataliyon Perhubungan, lan Bataliyon Peralatan), sarta unsur bantuan administrasi dhéwé (perbekalan, angkutan, kasehatan, polisi militer, lll).

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Divisi_(militèr)&oldid=814512"