Distaghil Sar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Disteghil Sar
Distaghil ISS.JPG
Distaghil Sar dideleng saka ISS
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi7,885 m (25,869 ft) 
Ranked 19th
Prominèn2,525 m (8,284 ft)
PratélanUltra
Géografi
Disteghil Sar kapernah ing Pakistan
Disteghil Sar
Disteghil Sar
Pakistan
LocationGilgit-Baltistan, Pakistan
Parent rangeHispar Muztagh, Karakoram
Panjatan
Panjatan pisanan9 June 1960 by Günther Stärker and Diether Marchart of an Ostenrikn team
Rute gampang dhéwéglacier/snow/ice climb

Disteghil Sar utawi Distaghil Sar inggih punika gunung ingkang paling inggil wonten ing Muztagh Hispar, gunung punika minangka peranganipun pagunungan karakoram. Gunung punika minangka gunung ingkang inggilipun urutan nomer 19 kaliyan gunung ingkang inggilipun nmer 7 wonten ing Pakistan. GUnung punika inggilipun 7885 mèter utawi 25869 kaki.[1]. Pucuk ingkang celak kaliyan gunung punika Trivor, Disteghil, Khinyang Chhish, Pumarikish, Khinyang Chhish, kaliyan Momhil Sar.[2]

Pucuk gunung[besut | besut sumber]

  • Sisih kilèn inggilipun 7885 mèter
  • Sisih madya inggilipun 7760 mèter
  • SIsih Wétan inggilipun 7969 mèter

Paminggahan[besut | besut sumber]

Wulan ingkang saé kanggé minggah gunung punika wulan Juli, Agustus, September. Gunung punika dipunminggahi kaping pisan nalika taun 1960 déning G. Starker, D. Marchart saking èkspèdhisi Stefan.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b [1](dipunundhuh tanggal 14 Oktober 2012)
  2. [2](dipunundhuh tanggal 14 Oktober 2012)